Verrassend

Erica Meiland aast op acteercarrière als volgende stap

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Erica Meiland aast op acteercarrière als volgende stap
RTL

Nog een weekje doorbijten, en dan is het eindelijk weer smullen met de familie Meiland op de buis. En daar zijn ze helemaal klaar voor, vertelt Erica (57) aan 'Veronica Magazine': 'In december zat ik er wel even doorheen, maar we hebben een maand vrij gehad. We zijn weer helemaal opgeladen.'

"Martien en ik gaan in principe nooit meer scheiden. Geeft teveel gedoe"

Talpa reageert op commotie rond Claire in Chateau Meiland
Lees ook

Talpa reageert op commotie rond Claire in Chateau Meiland

Het tijdschrift sprak met Erica over hun huis in Hengelo, waar ze weer moeten vertrekken, over roem en natuurlijk werd het nieuwe seizoen van Chateau Meiland besproken dat vanaf 1 maart te zien is. Dat duurde even, maar Erica heeft in de tussentijd niet stilgezeten, vertelt ze.

Ondanks het feit dat Martien het haar afraadde, begon Erica toen ze uit Frankrijk kwamen met een parttime baan bij een notariskantoor. "Martien zei meteen: 'Dat ga je nooit redden.' Hij heeft helemaal gelijk, want ik ben heel druk. Maar er zit inmiddels een systeem in." Toch ging het in december niet zo lekker: "Toen zat ik er wel even doorheen, maar we hebben een maand vrij gehad. Lekker in je pyjama ontbijten, Netflixen. We zijn weer helemaal opgeladen. Toen de crew hier op 18 januari kwam draaien, zat de ouderwetse energie en gezelligheid er bij iedereen weer in."

Maar hoe zit het met de liefde als je zo'n druk bestaan hebt? "De tijd zal het leren", zegt Erica erover. "Natuurlijk zou ik het leuk vinden voor Martien, en voor mezelf ook, als er iemand bijkomt en de familie wordt uitgebreid." Ze vervolgt: "Martien en ik gaan in principe nooit meer scheiden. Privé en zakelijk hebben we alles fiftyfifty verdeeld, dus dat geeft te veel gedoe."

Naast haar reality-leven heeft de nuchtere Erica ook andere ambities: een acteercarrière. Behoorlijk verrassend. "Ik zou wel in een politieserie willen spelen. Flikken Maastricht lijkt me enig, een moord oplossen. Een format met dieren vind ik ook fantastisch, die hebben ons meer nodig dan mensen met problemen. Mocht er iets voorbijkomen, zal ik geen nee zeggen." 

Veronica Magazine ligt vanaf vandaag in de winkel. 

Gisteren werd bekend dat de kleine Claire minder in het nieuwe seizoen te zien zal zijn, omdat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat verbiedt. Maxime reageert bij ons op het nieuws.

Lees meer over
Martien MeilandMaxime Meiland