Verklaring koningshuis

Britse koningin 'bedroefd en bezorgd' om uitspraken Harry en Meghan

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBritse koningin 'bedroefd en bezorgd' om uitspraken Harry en Meghan
RTL

De Britse koningin Elizabeth heeft gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In een verklaring zegt ze dat 'de hele familie' bedroefd is over de 'uitdagingen' waarmee Harry en Meghan de laatste jaren zijn geconfronteerd.

Ook laat koningin Elizabeth weten dat de kwesties die ter sprake komen in het interview met Oprah Winfrey, zoals de beschuldiging van racisme, tot bezorgdheid stemmen.

In de privésfeer besproken

De herinneringen eraan kunnen uiteenlopen, staat in de verklaring, 'maar ze worden zeer ernstig genomen en zullen in de privésfeer door de familie worden besproken'.

"Harry, Meghan en Archie zullen altijd zeer geliefde familieleden blijven", eindigt de verklaring:

De verklaring van het Britse koningshuis.
De verklaring van het Britse koningshuis.

Meghan en Harry deden beladen uitspraken over het Britse koningshuis in hun interview met Oprah. Zo zou sprake zijn van racisme binnen Buckingham Palace: er zou discussie zijn geweest over de huidskleur van hun toen nog ongeboren zoon Archie.

'Hulp geweigerd'

Harry en Meghan maakten na het interview wel duidelijk dat noch koningin Elizabeth, noch prins Philip achter die uitspraak zat. Wie het wel was, willen ze niet zeggen. In het interview vertelde Meghan ook dat haar psychische hulp werd geweigerd

Het interview dat Oprah Winfrey had met Harry en Meghan sloeg bij de Britten in als een bom.
Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleKoningin Elizabeth IIBritse koningshuisLink in bioGroot-Brittannië