beeldenstorm

Oscars ook dit jaar te zien op Nederlandse zender Fox

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOscars ook dit jaar te zien op Nederlandse zender Fox
RTL

Fox zendt dit jaar weer de Oscaruitreiking uit in Nederland. In de nacht van 25 op 26 april worden in Hollywood voor de 93e keer de Academy Awards toegekend, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Fox Nederland zendt ook de gesprekken op de rode loper uit, voorafgaand aan de uitreiking.

Dat meldt de zender zaterdag. De uitreiking is dit jaar vanwege de coronacrisis anders dan normaal. Het evenement wordt wel gehouden in het Dolby Theater in Hollywood, maar er mag vanwege de coronarestricties maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Er is geen live publiek bij de ceremonie, afgezien van de genomineerden.

Oscars zullen in 2021 op 'normale' manier gevierd
Lees ook

Oscars zullen in 2021 op 'normale' manier gevierd

De nominaties voor de Oscars worden maandagmiddag bekendgemaakt. Grote kanshebbers zijn Nomadland, met Frances McDormand als werkloze vrouw die met een camper door de VS trekt, en Promising Young Woman, met Carey Mulligan die wraak neemt op de mannen die haar vriendin hebben verkracht.

De Nederlandse inzending Bulado viel in de voorrondes al af. Maar twee Nederlandse coproducties maken kans in de categorie beste buitenlandse film: het Bosnische Quo vadis Aida?, over de val van de enclave Srebrenica, en het Deense Druk, met Mads Mikkelsen als alcoholverslaafde docent.

Fox is in Nederland te vinden op kanaal 11 (Ziggo), kanaal 16 (KPN) en kanaal 13 (T-Mobile).

Lees meer over
Oscars