the only way is up

Kijkers Mr. Frank Visser doet uitspraak starten inzamelingsactie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Mr. Frank Visser doet uitspraak, 18 maart 2021 SBSKijkers Mr. Frank Visser doet uitspraak starten inzamelingsactie
RTL

De tijd dringt in 'Mr. Frank Visser'. Hellen wordt dagelijks geteisterd door haar bovenburen. Met name de twee kindjes stampen, rennen en dansen de hele dag door het huis en dat zorgt voor veel geluidsoverlast. Bovenbuurman Hamid zegt dat hij niet veel aan de overlast kan doen en dat kinderen nou eenmaal geluid maken. Het is dan ook de hoogste tijd dat Mr. Visser dit conflict voor eens en voor altijd de grond instampt.

"Het is bijna alsof er een kudde olifanten loopt"

De Surinaamse Hellen wordt dagelijks helemaal gek van haar bovenburen. De herrie begint 's morgens om 8:00 uur en eindigt pas 's avonds rond 21:00 uur. Regelmatig ontvlucht ze haar huis en ze denkt er zelfs over na om haar koffers te pakken en terug te keren naar Suriname als er niet snel een oplossing wordt gevonden. "Mijn leven is veranderd in een nachtmerrie door mijn bovenburen", vertelt ze als presentator Viktor Brand poolshoogte komt nemen - die meteen snapt wat ze bedoelt. "Ik ben nog niet eens binnen en ik hoor het al. Het is bijna alsof er een kudde olifanten loopt", concludeert hij met één voet over de drempel. 

Het enige wat Hellen nog een beetje troost geeft is de muziek van Frans Bauer, die sleept haar erdoorheen en zorgt dat het geluid van de bovenburen een beetje overstemd wordt. Ondertussen zit het haar tot hier en moet ze rustgevende pillen slikken om de dag enigszins goed door te komen. Ook haar huwelijk heeft onder het geluidsoverlast te lijden, want door alle herrie wil Hellen 's avonds alleen nog maar in haar slaapkamer zijn. Als het probleem niet snel opgelost wordt, zit er niets anders op dan te vertrekken uit Nederland. "Dan vertrek ik voorgoed naar Suriname (…) Ik kan dit niet meer aan."

Mr. Frank Visser wil eigen tv-zender over juridische zaken
Lees ook

Mr. Frank Visser wil eigen tv-zender over juridische zaken

Als bovenbuurman Hamid samen met meester Frank Visser en zijn team de overlast gaat opmeten, ziet ook hij in dat de situatie ondragelijk is. Maar hij heeft net een nieuwe, dure vloer gelegd. Dus wat kan hij nog meer? Echter blijkt tijdens de zitting dat de vloer inderdaad netjes is gelegd, maar niet voldoet aan alle eisen. Expert Erik Roelofsen geeft dan ook aan dat de situatie vraagt om problemen en vindt het ongelofelijk dat de verhuurder het probleem bij zijn huurders heeft neergelegd. "Dat vind ik heel zorgwekkend."

Hoewel Hamid dus eigenlijk niets fout heeft gedaan, moet hij wel boeten. Van Mr. Frank Visser moet hij zorgen dat er binnen drie maanden een nieuwe vloer ligt die wél voldoet aan de juiste regels. Met geld uit zijn eigen zak, iets wat veel kijkers op Twitter niet begrijpen. "Ik heb veel betaald en ik heb geen geld meer", stelt Hamid. "Dan moet ik eerst sparen." Een van hen besluit dan ook een crowdfundingsactie op te zetten en de teller staat inmiddels al bijna op 10.000 euro! Nou, als daar geen mooie vloer van kan worden gelegd, weten wij het ook niet meer.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Kijk de aflevering hier terug.

Lees meer over
Mr. Frank VisserViktor Brand