Kraan open

Kraantje Pappie: 'Maan gooit mij op het podium echt in het diepe'

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKraantje Pappie: 'Maan gooit mij op het podium echt in het diepe'
RTL

Maan (24) en Kraantje Pappie (34) staan vanavond eindelijk weer op een podium. Niet alleen, maar met de gloednieuwe band The Streamers met onder anderen Guus Meeuwis (48) en Typhoon (36)."Het leukste is dat je met elkaar een lied helemaal omtovert tot iets nieuws", vertelt Maan aan ANP.

"Wat mij betreft houden we het niet bij één keertje"

Alle artiesten die mee wilden doen, moesten op een auditie komen. Die jury bestond uit Guus Meeuwis, manager Frank Lammers en Kraantje Pappie. "Wij waren op zoek naar de verborgen talenten van de artiesten", vertelt de 34-jarige Alex van der Zouwen, zoals 'Kraan' voluit heet. "Er is maar één band groter in dit land en dat is de Jostiband, heb ik me laten vertellen. Dus je bokst wel ergens tegenop."

Ook Danny Vera en Bilal Wahib onderdeel van The Streamers
Lees ook

Ook Danny Vera en Bilal Wahib onderdeel van The Streamers

Het publiek kan een echte show zoals vanouds verwachten, ondanks dat het een livestream is. "We zijn al heel lang aan het oefenen", vertelt Kraan lachend. "Ik ben er hartstikke druk mee, ik heb vandaag al vier keer opgedrukt." Daar heeft Maan nog een belangrijke toevoeging bij: "We hebben zelfs eigen merchandise, die helemaal ontworpen is door Kraan. We pakken het echt best groots aan allemaal." Of Maan nog bij The Streamers blijft na de coronacrisis, blijft nog even open. "Wellicht als het een heel groot succes wordt", vertelt de 24-jarige zangeres. "Er zijn heel veel ideeën en een hoop wilskracht. Wat mij betreft houden we het niet bij één keertje."

In principe is de band nooit vol, maar nieuwe bandleden moeten wel iets bijzonders met zich meebrengen. "Aan 'goed' is in Nederland geen gebrek, dus dan kan je bezig blijven. Maar je moet wel een bepaald gevoel met je meebrengen. Je moet er bij passen, want dan kan je samen magie creëren", vertelt Kraan. "Maan laat mij bijvoorbeeld altijd zingen, en dat vind ik vreselijk ongemakkelijk. Zij gooit mij echt in het diepe, maar dat is tof."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Natuurlijk hebben ook Maan en Kraan nog wel wensen op het gebied van artiesten die ze aan het lijstje willen toevoegen. "Ik zou wel heel graag nog een keer met The Opposites het podium delen", zegt Kraan, waarop Maan enthousiast knikt. "En ik vind Frenna heel tof." Volgens Maan zouden 'de papa's' van Bløf heel goed bij het clubje passen. Als ze hard nadenkt over een volgende artiest, heeft Kraan nog wel een idee: "Mijn grote wens is een duet tussen Marcel Veenendaal van DI-RECT en Maan." Daar kan Maan het alleen maar mee eens zijn: "Oeh, I love it!".

Ook Caro Emerald gaf onlangs een virtueel concert en dat beviel maar al te goed, vertelde ze bij Boulevard:

Lees meer over
MaanKraantje PappieConcerten