foutje, bed-ankt

Jury Op zoek naar Maria raakt niet uitgepraat over een bed

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROS/Op zoek naar Maria 21 maartJury Op zoek naar Maria raakt niet uitgepraat over een bed
RTL

Wie wordt de nieuwe Maria in de musical 'The Sound of Music'? Daar zijn de makers van 'Op zoek naar Maria' nu al weken mee bezig. Gisteravond was te zien hoe deelneemster Valerie het gevoelige nummer 'One Day I'll Fly Away' vertolkte, toch was de jury met iets heel anders bezig.

"Maar waarom zat je op een bed?"

Valerie koos ervoor het breekbare nummer vanaf een bed te zingen. Het zorgde voor wat gedoe bij de jury. Jamai vond dat ze het nummer prachtig zong, maar plaatste ook een kritische kanttekening: "Maar waarom zat je op een bed?"

Volgens Valerie staat het bed voor gevangenschap, maar volgens Jamai had ze dat nog meer aan kunnen dikken. Jamai legt uit: "Je hebt een soort tralies op het bed. Ik wil dan dat je het bed vastpakt, dat je het voelt. Dat je dat gebruikt!"

Richard Groenendijk hekelt stemproces Op zoek naar Maria
Lees ook

Richard Groenendijk hekelt stemproces Op zoek naar Maria

Richard Groenendijk is het gedeeltelijk oneens met zijn collega-jurylid. "Ik ben het met je eens dat als je iets aangeboden krijgt, maar in dit geval... Het is een bed!" Hij vond het optreden van Valerie juist heel sereen. "Ze zit zo mooi op dat bed en ze zingt."

Juryvoorzitster Pia Douwes kan er wel om lachen. "Nog even over het bed haha...Ik zit er net tussenin. Ja, je hebt een bed en kunt er van alles meedoen. Ja, je kunt ook blijven zitten. Ik wil meer naar het gevoel dat het bed met je heeft." Volgens de musicaldiva is het belangrijk te laten zien wat het bed voor gevoel met zich meebrengt. Toch vond Pia het een goed optreden, vanwege het inlevingsvermogen van Valerie. "Dat heeft me over de streep getrokken."

Helaas voor Valerie leken de kijkers thuis ook niet fan te zijn van het bed. Zij moest het in de sing-off opnemen tegen Anouk; de twee dames hadden het minst aantal stemmen gehaald. Toch werd Valerie gered door Pia en moest Anouk afzwaaien.

Op zoek naar Maria is elke zondag te zien om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. Hier kijk je alles terug op NPO start.

Lees meer over
Jamai LomanRichard GroenendijkPia Douwes