Zonnig met kans op een korte huilbui

Nicolette van Dam huilt na elke persconferentie even

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPNicolette van Dam huilt na elke persconferentie even
RTL

Nicolette van Dam (36) heeft veel stress gehad van corona. De presentatrice heeft een horecazaak, Brasserie Van Dam in Amsterdam, die tot twee keer dicht moest door de lockdown. "Na elke persconferentie belde ik mijn broer, met wie de ik de Brasserie heb, en dan was het even janken samen en alles laten bezinken", vertelt ze aan 'De Telegraaf'.

"Kijken naar de mogelijkheden en niet in de negatieve flow blijven hangen"

Daarna zetten ze weer de schouders eronder, vervolgt ze. "Meteen de volgende dag weer schakelen. Kijken naar de mogelijkheden en niet in de negatieve flow blijven hangen", aldus Nicolette. Zo gingen ze onder meer foodboxen verkopen en laten bezorgen door het hele land. "Dat loopt nog steeds als een speer."

Nicolette snapt Bas z'n nieuwe hobby niet: 'Hij spoort niet'
Lees ook

Nicolette snapt Bas z'n nieuwe hobby niet: 'Hij spoort niet'

Deze positieve houding heeft ze onder meer geleerd van haar coach, Sarina. "Die heeft mij geleerd dat je moet ruimen in je hoofd als dingen stroperig lopen. Hup, die zakken vuil buitenzetten, alles moet eruit." Zo liep voor Van Dam naast haar horecazaak nog wel meer spaak door corona. Ook het grote concert dat ze samen met haar man Bas Smit organiseerde werd afgeblazen. "Maar daaruit ontstond toen wel de Amsterdamse Zomer, waarmee we toch bijna honderd kleinere concerten hebben kunnen houden."

De lockdown is voor Van Dam en Smit uiteindelijk ook wel een "eyeopener" geweest, vertelt ze. "We zouden niet zomaar willen terugkeren naar ons hectische leven waarin alles "24/7 maar doorgaat. "De rust die het ons brengt om 's avonds meer thuis te zijn, is iets wat we koesteren."

Lees meer over
Nicolette van Dam