vliegtuigtix scoren

ESF-romance wordt serieus: Efendi wil emigreren voor TIX

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
ESF-romance wordt serieus: Efendi wil emigreren voor TIX
RTL

De romance tussen de songfestivalinzendingen van Noorwegen en Azerbeidzjan lijkt serieuze vormen aan te nemen. Zanger TIX (28), bekend van zijn opvallende engelenvleugels, en 'Mata Hari'-zangeres Efendi (30) spreken elkaar nog bijna iedere dag en hebben plannen om elkaar te bezoeken. Efendi zou zelfs voor hem naar Noorwegen willen verhuizen.

"Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ik wil heel graag het noorderlicht zien"

De liefde tussen TIX en Efendi, door fans al liefkozend Efentix genoemd, leek in eerste instantie te zijn opgezet om stemmen te winnen bij het tv-publiek. Maar in een interview met het Azerbeidzjaanse Sputnik vertelt Efendi serieus over de opbloeiende relatie. "Om eerlijk te zijn was ik aanvankelijk niet serieus. Ik begreep niet wat er gebeurde. Ik ging naar het songfestival om te winnen en niet om iemand te ontmoeten", aldus de zangeres, die inmiddels toegeeft haar Noorse ex-concurrent leuk te vinden.

Songfestivaldeelnemers TIX en Efendi 'daten' bijna elke dag
Lees ook

Songfestivaldeelnemers TIX en Efendi 'daten' bijna elke dag

TIX en Efendi bellen inmiddels bijna elke dag met elkaar, leren elkaar beter kennen en verdiepen zich in de culturen van Noorwegen en Azerbeidzjan. "We praten over de afgelopen dagen, over het heden en over onze toekomstige plannen", zegt de zangeres, die op het songfestival in Rotterdam het nummer 'Mata Hari' zong. Efendi werd 20e. TIX werd met 'Fallen Angel' 18e.

De twee willen elkaar weer snel zien, maar door de coronacrisis zal dat waarschijnlijk nog even moeten wachten. "Ik heb hem uitgenodigd om naar Bakoe te komen en hij wilde zelf ook om mijn ouders te ontmoeten. Dat kan alleen nog niet en de Noorse grenzen zijn ook gesloten. We zullen moeten wachten tot het einde van dit alles of, als laatste redmiddel, elkaar ergens moeten ontmoeten op neutraal terrein."

"Of we gaan trouwen weet ik niet", gaat Efendi verder. "Dat hangt er allemaal van af. Toen we uit elkaar gingen gaf hij me een gouden armband en zei hij dat ik op hem moest wachten en hem niet moest vergeten."

Efendi ziet zelfs een verhuizing naar Noorwegen zitten. "Als het nodig is, doe ik dat. Als je iets wilt bereiken in het leven, gaat dat niet zonder moeilijkheden dus ik ben klaar voor alle obstakels. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ik wil heel graag het noorderlicht zien."

TIX was een van de songfestivaldeelnemers die voor de camera van RTL Boulevard Nederlandse snacks proefde. Wat hij daarvan vond, zie je hieronder:

Lees meer over
Eurovisiesongfestival