Lupin, das pas fin

Lupin al gebinged? Dit is wat we weten over seizoen 3

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixLupin al gebinged? Dit is wat we weten over seizoen 3
RTL

Het is één van de grote hits die Netflix te pakken heeft: het Franse 'Lupin'. Inmiddels hebben we twee seizoenen lang kunnen smullen van alle perikelen rondom Assane Diop, maar wat weten we eigenlijk van het derde deel?

Let op: dit seizoen bevat spoilers over het tweede seizoen van Lupin.

In de eerste tien afleveringen van het Lupin draait het om de strijd tussen Assane Diop en Pellegrini. Terwijl Assane wraak wil nemen op de oud-werknemer van zijn vader, wordt zijn leven om de haverklap in gevaar gebracht. Vooral als zijn zoontje wordt ontvoerd en Assane daardoor tot alles in staat is om hem achter de tralies te krijgen.

Uiteraard lukt het hem, maar Assane brengt zichzelf zo erg in gevaar dat hij in Parijs even niet veilig is. Hij belooft zijn ex en zoontje goddank wel terug te keren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Assane Diop gaat door: Netflix kondigt derde deel Lupin aan
Lees ook

Assane Diop gaat door: Netflix kondigt derde deel Lupin aan

Voor het derde deel zal dus een nieuw verhaal op poten moeten worden gezet. De zaak is voor Diop namelijk afgerond. Toch zijn er volop mogelijkheden, zeker als je kijkt naar de boekenreeks waar de serie op is gebaseerd. Diop is de meest gezochte man in Parijs, wat zomaar een hoofdlijn zou kunnen worden. Of is er wellicht iemand uit het verleden die hij nog te grazen moet nemen? Er is ook een kans dat Pellegrini hem vanuit de gevangenis blijft teisteren. Genoeg opties, maar er is één theorie die nu de ronde doet en zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden.

Zo worden Lupin en Sherlock Holmes vaak in één adem genoemd. In de boeken over Lupin kwam Holmes ook voor, die juist jacht maakte op Lupin. Dit werd overigens vrij snel veranderd omdat de erfgenamen van de schrijver hier niet blij mee waren, waarna hij in de boeken doorging als 'Herlock Sholmes'. Ook in deel 2 van de Netflix-serie kwam die naam voorbij. Er doen nu sterke geruchten de ronde dat in Lupin deel 3 een Sherlock Holmes-type zal verschijnen, waardoor er een nieuw kat-en-muis spel ontstaat.

Omar Sy zal in ieder geval sowieso terugkeren als Assane Diop. Daarnaast ligt het voor de hand dat moeder Claire (Ludivine Sagnier) en zoon Raoul (Etan Simon) opnieuw te zien zullen zijn. Wie verder een plek krijgen is nog onduidelijk. Jeugdvriend Benjamin Feral is wat ons betreft niet meer uit de serie te denken, evenals Juliette Pellegrini, op wie Assane een oogje heeft. Nieuwe castleden zijn nog niet bekendgemaakt.

Wanneer het nieuwe seizoen op Netflix komt is niet bekend, maar het ligt vooralsnog in de lijn der verwachting dat het begin 2022 zal zijn. Nog even geduld, dus.

Nog even je hart ophalen met seizoen 2? Bekijk hieronder de bloedstollende beelden.

Lees meer over
NetflixLupin