GEEN OREN NAAR

Jim Bakkum pleit voor regelgeving: 'Jammer als ik iemand aanrijd'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJim Bakkum pleit voor regelgeving: 'Jammer als ik iemand aanrijd'
RTL

Sinds juni vorig jaar is het vasthouden van een telefoon tijdens het fietsen verboden. Wat (nog) niet verboden is, is muziek luisteren op de fiets. Veel mensen fietsen rond met oortjes in hun oren of een koptelefoon op en dat kan soms tot gevaarlijke situaties leiden. Dat ondervindt Jim Bakkum (33) vandaag voor de zoveelste keer. De zanger vindt dat er regelgeving moet komen.

"Net weer bijna iemand aangereden"

Jim deelt in zijn Instagram Stories dat hij vandaag 'weer' bijna iemand heeft aangereden. 'Omdat diegene, helemaal afgesloten van de wereld, mij niet van links zag inhalen en totaal naar links bleef hangen.' Iets dat volgens Jim al vaker is gebeurd. 

Jim Bakkum komt met biografie: 'Volg die ogenschijnlijk onbereikbare droom'
Lees ook

Jim Bakkum komt met biografie: 'Volg die ogenschijnlijk onbereikbare droom'

Hij vindt het dan ook krom dat mensen wel een boete krijgen voor telefoongebruik op de fiets, maar fietsen met oortjes in hun oren niet verboden is. 'Ik gun iedereen alles hoor, ook een momentje op de fiets, maar het zou zo jammer zijn als ik daardoor iemand aanrijd.'

© Instagram @jimbakkum

Sinds Jim zijn verhaal gedeeld heeft, krijgt hij diverse privéberichten van mensen die de situatie herkennen. Zo schrijft iemand dat zijn of haar nichtje is aangereden door een vrachtwagen, terwijl ze met oortjes in fietste. 'Drie weken coma, zeer ernstig hersenletsel. Door het oog van de naald gekropen.' Jim schrikt van alle verhalen die hij leest. 'Ik hoop oprecht dat hier een duidelijke regel voor komt.'

Momenteel werkt Jim samen met Sergio Vyent, bekend als maître in First Dates, aan een theatershow. In de video hieronder vertelt het tweetal daar meer over.

Lees meer over
Jim Bakkum