bonje bij de royals

Charles en Diana hadden discussie over de naam van prins William

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesCharles en Diana hadden discussie over de naam van prins William
RTL

Prins William (39) had bijna een totaal andere naam gehad. Prins Charles (72) en prinses Diana waren het namelijk niet eens over de naam van hun zoon, waardoor William bijna was vernoemd naar een Britse koning. Dat schrijft een Britse royaltydeskundige in 'People Magazine’.

Wanneer prins William ooit de troon overneemt, zal hij benoemd worden tot koning William IV. Maar als het aan zijn vader Charles had gelegen, was dat een heel andere naam geworden. De naam die hij in zijn hoofd had, was die van een oude Britse koning: Arthur. Diana stak daar echter een stokje voor, zij vond William een stuk beter passen. En zoals we inmiddels weten, was het Diana die uiteindelijk haar zin kreeg. 

Prins William keert zich fel tegen racistische uitspraken EK
Lees ook

Prins William keert zich fel tegen racistische uitspraken EK

Toch is de wens van Charles om zijn zoon Arthur te noemen niet helemaal afgeslagen. De tweede naam van William is namelijk wél Arthur. Ook William zelf heeft de naam weer doorgegeven aan zijn eigen zoontje: ook de tweede naam van prins Louis - geboren in 2018 - is Arthur. Dus: eind goed, al goed voor Charles.

Helaas ziet Diana haar zoon William geen koning meer worden, in 1997 kwam zij om het leven door een tragisch ongeluk. In onderstand fragment spreekt William openhartig over het verlies van zijn moeder.

Lees meer over
Prins William