Liquidatieproces

'Mogelijk leger ingezet voor beveiliging Marengo-proces'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP'Mogelijk leger ingezet voor beveiliging Marengo-proces'
RTL

Om het Marengo-strafproces tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi en zestien medeverdachten te beveiligen, moet mogelijk het leger worden ingezet. Daarover spreekt het kabinet met onder meer het Openbaar Ministerie.

Dat meldt de NOS. Daarnaast spreekt het kabinet met de rechterlijke macht, de politie en betrokken burgemeesters over de eventuele beveiliging. 

Taghi wil geen onderdeel Marengoproces meer zijn: 'Disproportioneel veel aandacht'
Lees ook

Taghi wil geen onderdeel Marengoproces meer zijn: 'Disproportioneel veel aandacht'

De politie heeft een zware extra taak door de zich ophopende processen en het kabinet zou zich daar zorgen over maken. Voor elke procesdag in het Marengoproces, dat de grootste beveiligingsoperatie ooit wordt genoemd, zouden honderden politiemensen nodig zijn. 

Dat legt vooral veel druk op de politie in Utrecht en Midden-Nederland. De eenheden hebben daardoor niet genoeg capaciteit voor andere politietaken. Bovendien heeft de landelijke politie last van een personeelstekort.

Na jaren voorbereiding ging afgelopen maart het Marengoproces van start. Hoofdverdachte Ridouan Taghi zou volgens het OM opdracht hebben gegeven tot onder andere zes moorden.
Lees meer over
Ridouan TaghiNabil B.Strafproces Marengo