RIP

Jongste zoontje van Nick Cannon overleden aan hersentumor

Door ANP··Aangepast:
© ANP Jongste zoontje van Nick Cannon overleden aan hersentumor
RTL

Zen, de vijf maanden oude zoon van Nick Cannon (41), is overleden aan een hersentumor. De Amerikaanse comedian en acteur heeft zondag afscheid genomen van zijn kind, zo vertelde hij vandaag in tranen in zijn tv-programma 'The Nick Cannon Show'.

"Je kunt pas helen als je het voelt"

Het jongetje had hydrocefalie, ook wel waterhoofd genoemd. Dat is een aandoening waarbij het hoofd vol zit met hersenvocht; in het geval van Zen kwam dat door een hersentumor. De familie kwam erachter dat Zen ziek was toen hij twee maanden oud was. "Ik wilde met hem naar de dokter vanwege zijn holtes en ademhaling. We dachten dat het een routine-onderzoek zou zijn", zo vertelt Nick.

Mariah Carey boos op ex Nick Cannon na geven telefoon aan kids
Lees ook

Mariah Carey boos op ex Nick Cannon na geven telefoon aan kids

Het bleek een stuk ernstiger te zijn en in het ziekenhuis werd Zen meteen geopereerd aan zijn hoofd. Eind vorige maand verslechterde zijn gezondheid. Afgelopen weekend hield Nick zijn zoon voor het laatst in zijn armen. "Je kunt pas helen als je het voelt", zo vertelde de comedian, die eraan toevoegde weer aan het werk te zijn gegaan omdat dit voor hem het beste werkt. Wel droeg hij de aflevering op aan zijn zoon.

Nick kreeg Zen in juni met zijn vriendin Alyssa Scott. Het is zijn zevende kind. Een week voor de geboorte van Zen beviel Nicks ex-vriendin Abby De La Rosa van een tweeling. Een jaar geleden kreeg de comedian een dochter met model Brittany Bell. Samen hebben ze ook een zoon, Golden. Met zijn ex-vrouw Mariah Carey deelt Nick de 10-jarige tweeling Monroe en Moroccan.

Lees meer over
Nick Cannon