Politieke agenda

Rutte laat zich uit over The Voice: 'Onacceptabel en onbetamelijk'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP FotoRutte laat zich uit over The Voice: 'Onacceptabel en onbetamelijk'
RTL

Premier Mark Rutte (54) vindt misstanden zoals bij tv-programma 'The voice of Holland': "onacceptabel en onbetamelijk". Tegen 'de Telegraaf' benadrukt hij niet alle feiten te weten, maar wel "heel erg geschrokken" te zijn van de "signalen" die naar buiten zijn gekomen.

''Voor mij geldt hier echt zero tolerance''

Rutte vindt het een goede zaak dat er onderzoek wordt gedaan. "Als daaruit blijkt dat strafbare feiten zijn gepleegd kan aangifte worden gedaan en kan het Openbaar Ministerie vervolging instellen." Meer wilde de minister-president niet kwijt over de kwestie, voorafgaand aan het debat over de regeringsverklaring.

OM heeft geen nieuwe aangiftes tegen The Voice ontvangen
Lees ook

OM heeft geen nieuwe aangiftes tegen The Voice ontvangen

Maandag riepen minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) alle slachtoffers op om aangifte te doen. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel", aldus Uslu. "Voor mij geldt hier echt zero tolerance'', voegt ze toe. 

The Voice is voorlopig stilgelegd, na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van bandleider Jeroen Rietbergen en coach en rapper Ali B. Rietbergen heeft inmiddels bekend. Tegen Ali B is aangifte gedaan. Hij ontkent de beschuldigingen.

Lees meer over
Mark RutteThe Voice Of Holland