the voice-aantijgingen

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPThe Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS
RTL

'The Voice of Holland'-kandidate Nienke Wijnhoven (23), die aangifte gaat doen tegen Jeroen Rietbergen (50), is 'kotsmisselijk' door het zien van de aflevering van 'BOOS' over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Haar advocaat Sébas Diekstra heeft in een verklaring laten weten dat Wijnhoven de aflevering momenteel aan het kijken is.

"Ze vindt het allemaal zo erg, maar ze voelt meteen ook een bepaalde opluchting"

"Nienke is begonnen met het kijken naar de aflevering van BOOS en werd vrijwel direct kotsmisselijk. Letterlijk", laat Diekstra weten. "Ze vindt het allemaal zo erg, maar ze voelt meteen ook een bepaalde opluchting vanwege het feit dat dit nu in de openheid is en er eindelijk een einde kan worden gemaakt aan wat zich zoveel jaren ongehinderd heeft kunnen afspelen."

Jeroen Rietbergen ontkent beschuldiging van aanranding The Voice-kandidaat Nienke
Lees ook

Jeroen Rietbergen ontkent beschuldiging van aanranding The Voice-kandidaat Nienke

Diekstra heeft laten weten dat er woensdag een afspraak is gemaakt met de zedenrecherche van politie Midden-Nederland om snel aangifte te kunnen doen. Wijnhoven en Diekstra laten verder niets vrij over de concrete gedragingen waarvan zij aangifte doet. Dat is besloten om het strafrechtelijk onderzoek niet te schaden.

Maandagavond zat Wijnhoven aan tafel bij de talkshow Beau, waar zij haar verhaal deed over haar deelname aan het RTL-programma. Daar vertelde ze dat Rietbergen haar betast heeft en dat hij 'effe ging voelen'. Zaterdag erkende de bandleider en de toenmalig partner van Linda de Mol dat hij inderdaad relaties van 'seksuele aard' heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Hij legde zijn werkzaamheden direct neer en De Mol verbrak niet veel later haar relatie.

Lees meer over
Jeroen RietbergenSébas DiekstraThe Voice Of HollandBOOS