MOLLENSTREKEN

'Linda de Mol zei niets over gedrag Ali B tegen broer John'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP'Linda de Mol zei niets over gedrag Ali B tegen broer John'
RTL

Jildou van der Bijl (50), de creatief directeur van het maandblad 'LINDA' blijft erbij dat Linda de Mol (57) haar broer John de Mol (66) niet heeft ingelicht over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van 'The Voice'-coach Ali B (40). Dat vertelde ze vrijdagavond bij 'Op1' naar aanleiding van het nieuws dat de redactie van 'LINDA'. daar al sinds 2020 van op de hoogte was, maar het verhaal niet rond kreeg voor een artikel.

"Dat er nu wordt gedacht dat wij iets in de doofpot hebben gestopt, vind ik afschuwelijk"

Dat Linda de Mol haar broer niet al eerder heeft verteld over vermeend zwaar grensoverschrijdend seksueel gedrag door Ali B, komt omdat Jildou haar dat gevraagd had. "Ik heb Linda gemeld dat we contact hadden met die vrouwen. En haar op het hart gedrukt dat het vertrouwelijk was", zei Jildou bij Op1. "Dat wilden die vrouwen ook. Het zijn heel kwetsbare mensen met explosieve beschuldigingen. Dan moet je zorgvuldig handelen. Linda was op de hoogte en heeft het niet aan John verteld. En daar ben ik dankbaar voor, want dat was aan de vrouwen beloofd."

Creatief directeur LINDA. is trots op vrouwen die aangifte deden
Lees ook

Creatief directeur LINDA. is trots op vrouwen die aangifte deden

Het stoort Jildou dat vrijdag, sinds bekend werd dat LINDA. al in 2020 bezig was met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland, het idee is ontstaan dat het heeft willen verhullen dat er zoiets speelde bij de talentenjacht. "Dat er nu wordt gedacht dat wij iets in de doofpot hebben gestopt, vind ik afschuwelijk. Want dat is... waarom zouden we dat doen?" vraagt de directeur van het blad zich af.

Met dat het niet gek zou zijn als Linda haar broer John erover had ingelicht, is Jildou het niet eens. "Nee, ik vind het niet voor de hand liggen. Want dan twijfel je aan integriteit van zowel Linda als John de Mol." Het was nou eenmaal de afspraak, zegt Jildou. "Als je met Linda iets afspreekt dan houdt zij zich daaraan."

Het blad LINDA. kreeg in juni 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door rapper Ali B. Dat onthulde de Volkskrant vrijdag. LINDA. sprak toen met twee vrouwen die hier naar eigen zeggen mee te maken hadden gehad, schrijft de krant. Een van hen, een oud-deelnemer van The Voice, zei door Ali B te zijn verkracht. De verhalen hebben het blad niet gehaald omdat de hoofdredactie het bewijs 'te mager' vond en het ook geen andere slachtoffers kon vinden. Jildou stelde de vrouwen vervolgens voor aan Tim Hofman die er een hele aflevering van BOOS van maakte waarin ook andere Voice-prominenten beschuldigd werden van grensoverschrijdend gedrag. Tegen Ali B zijn inmiddels twee aangiftes gedaan, waarvan één wegens verkrachting.

Lees meer over
Linda de MolJohn de MolAli BThe Voice Of HollandBOOSSeksueel grensoverschrijdend gedrag