kaarsje branden

Linda Hakeboom bedankt voor alle steun: 'Kanker is een wrede ziekte'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @lindahakeboomLinda Hakeboom bedankt voor alle steun: 'Kanker is een wrede ziekte'
RTL

De wereld van Linda Hakeboom komt op z'n kop te staan als de 36-jarige documentairemaakster in augustus 2020 hoort dat ze borstkanker heeft. Inmiddels heeft ze het hele traject achter de rug en wil ze vandaag, op Wereld Kankerdag, via Instagram een ode brengen aan 'al die lieve mensen die je opvangen' als je de diagnose krijgt.

"Kanker is een wrede ziekte, maar de zorg die er is, is geweldig"

Linda schrijft zich nog goed te kunnen herinneren hoe het 'knalrode spul' met uitroeptekens als waarschuwing in haar aderen ging. 'Niemand durfde dat spul aan te raken (...), maar het was ook mijn medicijn. En wat was ik blij dat het bestond', deelt ze bij een foto van zichzelf in het ziekenhuis.

Hoewel haar behandelingen er inmiddels opzitten, is ze het afgelopen jaar flink door de molen gehaald. Nooit stond ze er alleen voor, en daar wil ze iedereen nu voor bedanken. Van de mensen die de bestralingsapparaten bedienen tot de verpleegkundigen die met alle voorzichtigheid de chemotherapie in komen spuiten en van de vrienden en familie die haar hand vasthielden tot haar medepatiënten. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Linda Hakeboom over angsten na behandeling: 'Zaadje van onrust blijft aanwezig
Lees ook

Linda Hakeboom over angsten na behandeling: 'Zaadje van onrust blijft aanwezig

Linda schrijft: 'Kanker is een wrede ziekte, maar de zorg die er is, is geweldig. Helaas overleven zo veel mensen de diagnose niet. Er is nog enorm veel onderzoek nodig. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er uiteindelijk gaan komen, dat we deze ziekte nog zo veel beter kunnen gaan opsporen en genezen.'

De 36-jarige vertelde eerder in Aran on Tour dat ze erg moest wennen aan de 'nieuwe' Linda. 

Lees meer over
Linda Hakeboom