Vereerd

Charles reageert liefdevol op boodschap Elizabeth: 'Diep bewust van eer'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Charles reageert liefdevol op boodschap Elizabeth: 'Diep bewust van eer'
RTL

Prins Charles (73) en zijn vrouw Camilla (74) hebben koningin Elizabeth (95) uitgebreid bedankt én gefeliciteerd met haar platina jubileum. In een brief schrijft Charles dat hij ontzettend veel bewondering heeft voor zijn moeder en dat hij het een eer vindt dat zijn vrouw Camilla zich straks 'koningin' mag noemen, een wens die Elizabeth gisteravond heeft uitgesproken.

"Mijn lieve vrouw de hele tijd mijn eigen standvastige steun geweest"

"De toewijding van de koningin aan het welzijn van haar volk wekt elk jaar nog meer bewondering op. We zijn ons diep bewust van de eer die de wens van mijn moeder betekent."

Britse Queen wil dat Camilla wordt aangesproken als koningin
Lees ook

Britse Queen wil dat Camilla wordt aangesproken als koningin

Charles verwijst hiermee naar de boodschap die zijn moeder gisteravond deelde – namelijk dat zijn vrouw Camilla zich koningin-gemalin mag noemen zodra hij koning wordt. Deze kwestie lag lange tijd gevoelig vanwege de dood van prinses Diana en de affaire die Charles tijdens zijn huwelijk met Camilla zou hebben gehad. Hierdoor was het lange tijd de vraag of Camilla uiteindelijk de titel van koningin zou mogen dragen, maar Elizabeth heeft nu dus einde gemaakt aan deze twijfels.

In de brief spreekt Charles ook zijn dankbaarheid richting Camilla uit. "Terwijl we samen hebben gewerkt om Hare Majesteit en de mensen van onze gemeenschappen te dienen en te ondersteunen, is mijn lieve vrouw de hele tijd mijn eigen standvastige steun geweest", zo schrijft hij.

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIKoning CharlesCamilla Parker Bowles