STREKEN VAN EEN DUIVEL

Terugkeer Bilal Wahib op social media is van korte duur

·Aangepast:
© ANPTerugkeer Bilal Wahib op social media is van korte duur
RTL

De 'terugkeer' van Bilal Wahib (23) op social media lijkt een kort leven te zijn beschoren. Eerder zaterdag plaatste de artiest nog een filmpje waarbij hij schreef 'back' te zijn. Inmiddels is het account waar hij die video op plaatste - en al door tienduizenden mensen werd gevolgd - weer offline.

Bijna een jaar geleden kreeg hij nog een 'levenslange ban' van de platforms, nadat hij tijdens een livestream op Instagram samen met collega Oussama Ahammoud een minderjarige jongen aanzette zijn geslachtsdeel te laten zien.

Die actie had behoorlijk wat gevolgen voor Bilal. Zo verloor hij zijn platencontract, verschillende klussen en zijn sponsoring. Naast dat hij voor de rest van zijn leven verbannen zou worden, ging een kinderprogramma waar hij aan meewerkte niet meer door en hij van een politiecampagne waar de Mocro Maffia-acteur boegbeeld van was gehaald.

Bilal Wahib ondanks 'levenslange ban' terug op social media
Lees ook

Bilal Wahib ondanks 'levenslange ban' terug op social media

Eerder zaterdag dook Bilal toch weer op op social media. Hoe dat kon, is vooralsnog onduidelijk. Woordvoerders van Meta, het moederbedrijf van zowel Instagram als Facebook, maakten een jaar geleden duidelijk dat Bilal een terugkomst op beide platforms wel op zijn buik kon schrijven.

Het inmiddels verwijderde Instagram-account werd door bijna veertigduizend mensen gevolgd, onder wie Bizzey,  Rolf Sanchez, Rob Goossens, Demi de Boer en Vincent Visser.

Lees meer over
Bilal Wahib