Alec Baldwin-zaak

Familie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin aan met geanimeerde video

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesFamilie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin aan met geanimeerde video
RTL

De tragische dood van Halyna Hutchins is in een animatie nagemaakt in opdracht van de advocaten die haar familie bijstaan. De video komt bijna drie maanden nadat een script supervisor van de film 'Rust' Alec Baldwin (63) en een aantal andere producers aanklaagde voor het fatale schietincident op de filmset waarbij hun collega om het leven kwam.

"Halyna en ik kenden elkaar al geruime tijd en ze was een fantastische collega"

De cameravrouw werd in oktober tijdens de repetitie van de bewuste scène geraakt door een kogel en kwam daarbij om het leven. Ook regisseur Joel Souza werd geraakt, maar hij kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Het team van advocaten heeft namens de nabestaanden van Halyna een 3D animatie vrijgegeven. In de video zie je Alec en 'anderen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op de set' en 'hoe roekeloos gedrag de dood van Halyna Hutchins heeft veroorzaakt’, aldus een advocaat. Het filmpje werd donderdag tijdens een persconferentie over het incident laten zien om de zaak tegen Alec nog sterker te maken. 

Alec Baldwin treft schikking in mishandelingszaak
Lees ook

Alec Baldwin treft schikking in mishandelingszaak

Op de animatie kun je de locatie van het incident duidelijk zien, waar Alec het wapen overhandigd krijgt. Halyna, director Joel Souza en andere crewleden hebben maskers op en staan achter de camera, recht tegenover Alec. Op een gegeven moment richt Alec het pistool naar de camera en schiet. Halyna valt op de grond en je ziet Joel naar zijn schouder grijpen. 

Alec zelf ontkent nog ten stelligste. Hij heeft altijd gezegd niet geweten te hebben dat het wapen, dat in feite alleen diende als 'film prop', geladen was. Dat er toch losse flodders in het wapen zaten, waardoor Halyna om het leven kwam, is de acteur naar eigen zeggen niet aan te rekenen. "Waarom zou ik zoiets doen? Halyna en ik kenden elkaar al geruime tijd en ze was een fantastische collega. Ik zou toch nooit een dergelijk risico nemen op de werkvloer?” aldus de acteur.

Lees meer over
Alec Baldwin