If he could turn back the hands of time

De nieuwe advocate van R. Kelly vecht veroordeling aan

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPDe nieuwe advocate van R. Kelly vecht veroordeling aan
RTL

De nieuwe advocate van R. Kelly (55) heeft de veroordeling van de zanger aangevochten. Ze heeft de rechtbank in Brooklyn verzocht het vonnis terug te draaien of om R.Kelly, die vorig jaar schuldig werd bevonden aan het leiden van een operatie die tot doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken, een nieuw proces te geven.

De advocate, die eerder acteur Bill Cosby bijstond in zijn misbruikzaak, stelt dat de veroordeling van R.Kelly een "symbolische" is die "gestimuleerd wordt door een invloedrijke beweging die vastbesloten is eeuwenlang wangedrag van mannen te bestraffen", zo zei ze volgens Amerikaanse media in haar verzoek. De zanger ontkent de vele beschuldigingen van seksueel misbruik.

R.Kelly vraagt rechter om uitzondering, zodat hij kan blijven werken
Lees ook

R.Kelly vraagt rechter om uitzondering, zodat hij kan blijven werken

Tegen R.Kelly lopen meerdere rechtszaken. Afgelopen najaar werd hij schuldig bevonden in de eerste zaak in Brooklyn. In mei hoort de zanger wat zijn straf is. Ook in de staten Illinois en Minnesota lopen misbruikzaken tegen hem. Kelly zit sinds 2019 vast in Brooklyn, een wijk in de stad New York.

Deskundige Michiel Vos gaf ons in de zomer van vorig jaar nog een update over de zaak rondom R. Kelly. Dit ging om de beschuldiging dat de zanger een soort netwerk zou hebben opgezet om seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping te kunnen plegen. De heftige details vliegen je in deze rechtszaak om de oren. 

Lees meer over
R. Kelly