Hiephiep hoera

Jarige André van Duin verrast met levensgroot beeld in Amsterdam

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJarige André van Duin verrast met levensgroot beeld in Amsterdam
RTL

Zondag, op de dag dat André van Duin 75 is geworden, is een levensgroot beeld van de komiek en presentator opgedoken in Amsterdam. Het beeld van André zit op 8 meter hoogte op de Mirakelkolom, een monumentale zuil op het Rokin.

Het beeld, dat is gemaakt en geplaatst door kunstenaar Streetart Frankey, houdt een taartje met kaarsjes in de vorm van 75 vast. Ook draagt het beeld een fluitketel op zijn hoofd, naar het typetje Flip Fluitketel van de komiek. Met het typetje had André begin jaren 80 zijn eigen show.

André van Duin wil zo lang mogelijk blijven werken
Lees ook

André van Duin wil zo lang mogelijk blijven werken

De kunstenaar noemt het beeld niet alleen een eerbetoon aan André, maar ook een eerbetoon aan de lach. "In een recent interview met André van Duin over zijn carrière, vertelde hij dat hij het meest trots is op het feit dat hij mensen kan laten lachen. Dat ik André daar goed in vind, bewijst de hoogte van het voetstuk waar ik hem op heb geplaatst", stelt Streetart Frankey.

Vorig jaar is een pittig jaar geweest voor André van Duin. De presentator vertelt over de afgelopen periode aan Aran Bade in de eerste speciale kerstaflevering van Aran on Tour. André laat zich openhartig uit over het overlijden van zijn partner Martin, zijn eigen ziekte, de vriendschap met zijn Heel Holland Bakt-collega Janny van der Heijden én over een toekomst waarin hij weer wil gaan daten.

Lees meer over
André van Duin