Even bijkomen

Koningin Elizabeth cancelt toch al haar afspraken vanwege coronabesmetting

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoningin Elizabeth cancelt toch al haar afspraken vanwege coronabesmetting
RTL

Waar eerder nog naar buiten werd gebracht dat koningin Elizabeth (95) ondanks haar coronabesmetting vanuit huis zou blijven doorwerken, blijkt nu toch dat ze hier niet toe in staat is. Buckingham Palace heeft vandaag laten weten dat de videocalls die vandaag gepland stonden allemaal zijn gecanceld.

"Ze zal wel gewoon doorgaan met haar iets minder zware werkzaamheden"

Volgens Buckingham Palace heeft Elizabeth momenteel last van milde coronasymptomen, vergelijkbaar met een lichte verkoudheid. "Ze heeft besloten om vandaag even geen videocalls te doen, maar ze zal wel gewoon doorgaan met haar iets minder zware werkzaamheden." De woordvoerder laat ook weten dat het nog niet zeker is of latere afspraken deze week wel door zullen gaan, dit hangt af van hoe Elizabeth zich op dat moment voelt.

Queen Elizabeth test positief op corona
Lees ook

Queen Elizabeth test positief op corona

Elizabeth werd afgelopen zondag positief getest op corona. Maandag bracht ze nog haar condoleances over aan de president van Brazilië, die momenteel te maken heeft met overstromingen in zijn land. Ook zou Elizabeth morgen haar wekelijkse telefoongesprek hebben met Boris Johnson en zou ze meerdere videocalls gepland hebben staan. Het is dus nog onduidelijk of die door zullen gaan.

Het lijkt de laatste tijd sowieso niet heel goed te gaan met de gezondheid van Elizabeth. Zo moest ze onlangs nog ter controle een nachtje doorbrengen in het ziekenhuis.

Lees meer over
Koningin Elizabeth II