'ongekend'

Deze voetbalsterren werken mee aan docu over Louis van Gaal

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDeze voetbalsterren werken mee aan docu over Louis van Gaal
RTL

Nationale en internationale voetbalsterren werken mee aan een film over de huidige bondscoach Louis van Gaal (70). 'Louis; de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen', zoals de documentaire heet, draait vanaf april in de bioscopen. Wayne Rooney, Luis Figo, Xavi en Arjen Robben verschijnen in de documentaire.

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een portret van Louis van Gaal. In de documentaire blikt de coach terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière. Ook zijn jeugd en gezinsleven komen aan bod. Daarnaast ontmoet de voetbaltrainer enkele spelers met wie hij heeft samengewerkt. Zo kijkt hij met Edgar Davids, Ronald en Frank de Boer terug op hun gezamenlijke tijd bij Ajax. Ook ontmoet hij Luis Figo, de speler die hij bij Barcelona onder zijn hoede had. Met Wayne Rooney haalt hij herinneringen op aan zijn tijd als manager van Manchester United.

Bondscoach Louis van Gaal in rolstoel na val op heup
Lees ook

Bondscoach Louis van Gaal in rolstoel na val op heup

Ook Nederlandse internationals werken mee aan de film. Zo is de inmiddels gestopte Arjen Robben in de documentaire te zien. Hij was voor Van Gaal belangrijk tijdens het WK van 2014. Oranje werd toen derde. Van de huidige spelers die Van Gaal als bondscoach onder zijn hoede heeft, is Virgil van Dijk te zien.

Lassche volgde Van Gaal drie jaar lang tijdens werk- en privémomenten. Naast de voetballers komen ook zijn vrouw en dochters aan het woord. Louis; de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen draait vanaf 14 april in de bioscopen.

Lees meer over
Louis van Gaal