shine

Ook Australië maakt songfestivalinzending bekend

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Ook Australië maakt songfestivalinzending bekend
RTL

Het deelnemersveld van het Eurovisie Songfestival in de Italiaanse stad Turijn is weer iets groter geworden. Ook Australië heeft tijdens de nationale finale gekozen wie er in mei meedoet aan het internationale muziekevenement.

"Pas toen ik uit de kast kwam besefte ik dat ik prima kon praten"

Zanger Sheldon Riley kreeg zaterdag tijdens Australia Decides de meeste stemmen van de jury en het publiek. Hij komt voor zijn land uit met het nummer 'Not the Same', dat hij schreef over het feit dat hij als kind dacht dat hij door zijn autismespectrumstoornis niet praatte. Dat bleek echter te komen doordat de zanger niet durfde te vertellen dat hij homo was. "Pas toen ik uit de kast kwam besefte ik dat ik prima kon praten, ik durfde het alleen niet", vertelde hij aan songfestivalwebsite Wiwibloggs.

Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival
Lees ook

Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival

Australië is niet het enige land dat zaterdag kiest wie naar het Eurovisie Songfestival gaat. In Finland vindt zaterdagavond de nationale finale plaats. Een van de zes kanshebbers is de rockband The Rasmus, bij het grote publiek bekend van de hit In the Shadows uit 2003.

Inmiddels hebben meer dan de helft van de veertig deelnemende landen hun songfestivalact bekendgemaakt. Namens Nederland doet zangeres S10 mee, zij presenteert komende week haar liedje. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 10 tot en met 14 mei. Vrijdag werd bekend dat de European Broadcasting Union (EBU) Rusland heeft uitgesloten van deelname vanwege de inval in Oekraïne.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival