SAMEN IN ACTIE VOOR OEKRAÏNE

Koning Willem-Alexander belooft Evgeniy Levchenko samen naar Oekraïne te gaan

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @elevchenkoKoning Willem-Alexander belooft Evgeniy Levchenko samen naar Oekraïne te gaan
RTL

Oud-voetballer Evgeniy Levchenko (44) gaat zodra de oorlog voorbij is samen met koning Willem-Alexander (54) naar Oekraïne. Die afspraak maakten de twee dinsdag, toen de koning en koningin Máxima spraken met mensen uit de Oekraïense gemeenschap.

"De afspraak staat"

Op zijn Instagram bedankte de ex-voetballer het koningspaar voor de ontmoeting. 'Dank U, Majesteit Willem-Alexander en Máxima voor Uw tijd, Uw solidariteit en de steun aan Oekraïne', schreef Levchenko bij een foto waarop hij naast de koning staat. Willem-Alexander houdt een tenue van het Oekraïens voetbalelftal met het nummer 14 in zijn handen.

Levchenko: 'Jullie hebben een monster gecreëerd'
Lees ook

Levchenko: 'Jullie hebben een monster gecreëerd'

De oud-voetballer, die acht interlands speelde voor Oekraïne, vertelt daarna over de afspraak die hij met de koning maakte. 'De afspraak staat, zodra de oorlog stopt, gaan we samen naar Oekraïne en geven we dit shirt aan president Zelenski.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De oorlog in Oekraïne is uiteraard onderwerp van gesprek bij Evgeniy en zijn partner Victoria Koblenko thuis. Ook hun vijfjarige zoontje krijgt er het nodige van mee. Het maakt veel indruk op hem, vertelde Victoria maandag bij RTL Boulevard.