emotioneel moment

Hilda uit BzV moest brief van vriend overleden vriendin verwerken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV/Linelle DeunkHilda uit BzV moest brief van vriend overleden vriendin verwerken
RTL

Boerin Hilda kreeg 31 brieven, zo was te zien in aflevering 2 van 'Boer zoekt Vrouw'. Eentje was extra bijzonder: de vriend van een overleden vriendin van de boerin had een brief geschreven. In de webserie van het programma vertelt Hilda nu dat deze brief voor de nodige emoties zorgde.

"Dus daarom zijn alle brieven eerst even in de tas gegaan"

In de webserie van Boer zoekt Vrouw zien we Hilda op date gaan met Tsjitse, een Friese boer. Ze was enthousiast over zijn brief en de twee hebben elkaar al een paar keer telefonisch gesproken. Nu brengt ze een bezoekje aan het vasteland om de boer eens even in het echt te ontmoeten.

Boer Jouke wéér in opspraak door huismoeder-opmerking
Lees ook

Boer Jouke wéér in opspraak door huismoeder-opmerking

Onderweg naar de boer vertelt ze over de brieven die ze heeft mogen ontvangen. "De meeste brieven waren natuurlijk heel erg leuk, maar ik ben van één brief in het bijzonder wel heel erg geschrokken. Want die was van de vriend van een vriendin van mij die is overleden." In de televisie-aflevering van het programma zagen we al dat deze brief Hilda emotioneerde. Ze vertelt er nu uitgebreider over.

De boerin geeft aan dat ze best wel moeite heeft gehad met de brief. Het lukte haar daardoor niet om de brieven van de andere dertig mannen te lezen. "Dus daarom zijn alle brieven eerst even in de tas gegaan en is er eigenlijk niks mee gedaan. Dat moest ik echt eerst even verwerken."

Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt, omdat ze vindt dat de andere mannen ook een kans verdienen. "Er moet wel iets uitkomen. We gaan er wel mee verder. Dus we hebben ze toch weer opgepakt en zijn er weer mee verder gegaan. Daar ben ik tot nu toe nog steeds heel blij mee." 

En daar is dus haar afspraakje met Tsjitse uitgekomen. In de volgende aflevering van de webserie zien we hoe dit verloopt.

Boer zoekt Vrouw zie je elke zondag rond 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of kijk je hier terug. De webserie van de show bekijk je hier.

Hilda zat helaas niet bij de vijf boeren met de meeste brieven en daarom wordt ze verder niet gevolgd op tv. Hans wél. In de aflevering van afgelopen zondag was te zien hoe hij op date ging met vijf briefschrijfsters.

Lees meer over
Boer zoekt Vrouw