Ye doet hem pijn

Trevor Noah noemt Instagram-schorsing Kanye 'pijnlijk'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPTrevor Noah noemt Instagram-schorsing Kanye 'pijnlijk'
RTL

Trevor Noah (38) heeft gereageerd op de tijdelijke Instagram-schorsing van Kanye West (44), tegenwoordig beter bekend als Ye. De Zuid-Afrikaanse komiek en presentator zegt het te betreuren dat Kanye zo diep gezonken is. "Ye, je bent een onuitwisbaar gedeelte uit mijn leven en daarom breekt het mijn hart om je zo te zien." Dit meldt 'The Daily News'.

"Ik zie je op een pad gaan dat gevaarlijk is en dat voor veel pijn gaat zorgen"

Trevor reageerde op een van Ye's Instagram posts, voordat deze allemaal verwijderd werden door de rapper nadat hij weer toegang kreeg tot zijn account. Het interesseert de presentator niet of hij een aanhanger is van voormalig president Donald Trump of dat hij Pete Davidson, de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw Kim Kardashian, met de grond gelijk maakt. "Maar wat me wèl interesseert is dat ik je op een pad zie gaan dat gevaarlijk is en dat voor veel pijn gaat zorgen."

Kanye West vergelijkt scheiding met corona in gedicht
Lees ook

Kanye West vergelijkt scheiding met corona in gedicht

Ye gebruikte eerder woensdag een racistische term toen hij een bericht plaatste over Trevor Noah. Die had in zijn The Daily Show besproken dat hij het eng vond om te zien hoe Ye zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastig valt op social media. Het baarde Trevor zorgen dat zelfs een steenrijke vrouw als Kim, die veel mensen kan inhuren om haar en de kinderen te beschermen, nog steeds zoveel gevaar loopt vanwege Ye's onberekenbare gedrag.

"Dit laat zien wat vrouwen meemaken als ze ervoor kiezen een relatie te beëindigen", aldus Trevor in de show. De Zuid-Afrikaan maakte een vergelijking met het huiselijk geweld dat hij zelf heeft meegemaakt. Hij vertelde dat zijn moeder vaak te horen kreeg dat ze overdreef als ze het gedrag van haar man, Trevors stiefvader, aan probeerde te kaarten. De stiefvader schoot zijn moeder later door haar hoofd. Ze overleefde de aanval ternauwernood.

Ye plaatste daarna een foto van een googleresultaat op Trevors naam en schreef daarbij de tekst van het nummer Kumbaya, dat oorspronkelijk door slaven in Amerika werd gezongen. Hij verving daarbij een deel van het woord kumbaya met een term die wordt gebruikt voor mensen die hun ras verraden.

Lees meer over
Trevor NoahKanye WestKim KardashianPete Davidson