De smaad te pakken

Roddelvlogger moet oude video's over Cardi B verwijderen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRoddelvlogger moet oude video's over Cardi B verwijderen
RTL

De vlogger die eerder dit jaar een smaadzaak verloor van Cardi B (29), moet alle video's die ze over de rapper maakte verwijderen. Ook mag Tasha K geen uitspraken meer doen over Cardi's persoonlijke leven.

"Ik voelde me verslagen en depressief"

Latasha Kebe, zoals de YouTuber voluit heet, maakte 21 video's over de rapper. Ze heeft vijf dagen om die te verwijderen van social media en YouTube. In enkele video's die ze publiceerde in 2018 en 2019 beweerde Tasha dat Cardi een voormalig prostituee met diverse soa's was. Ook suggereerde ze dat Cardi's dochter Kulture mogelijk hersenafwijkingen had vanwege drugsgebruik van de muzikante tijdens de zwangerschap.

Cardi B en Offset te zien in Baby Shark-serie
Lees ook

Cardi B en Offset te zien in Baby Shark-serie

Tijdens de eerdere rechtszaak liet Cardi weten dat ze suïcidale gedachten had nadat de roddels waren gepubliceerd. "Ik voelde me verslagen en depressief en wilde niet intiem zijn met mijn man", vertelde ze tijdens een emotionele getuigenis. De eerste vlogs kwamen uit kort na de geboorte van de inmiddels 3-jarige Kulture, en de rapper vertelde dat ze het idee kreeg dat ze haar kind niet verdiende. Over Tasha zei ze: "Alleen een duivel kan zulke shit uithalen."

Cardi klaagde Tasha aan voor smaad, inbreuk op haar privacy en het veroorzaken van emotionele schade. De rechter stelde haar in het gelijk en sommeerde de vlogger eind januari een schadevergoeding van ruim een miljoen euro te betalen.

Lees meer over
Cardi B