huis van karton

Hoe gaat het nu met deze Ik Vertrek-koppels?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROS, Ik VertrekHoe gaat het nu met deze Ik Vertrek-koppels?
RTL

Oud-deelnemers van 'Ik Vertrek' laten in een interview met 'Veronica Superguide' weten hoe het nu met ze is. Theo en Jolanda startten in 2016 een pannenkoekenrestaurant in Gambia, maar vertrekken nu weer. En hoe is het met #kartonkoppel David en Gine?

"Een leuk Ik Vertrek-item, want ik spreek tien woorden Spaans"

Theo en Jolanda hebben hun restaurant in Gambia verkocht aan een Nederlands stel. Ze willen dichterbij familie gaan wonen. De nieuwe bestemming is Spanje, waar ze een paar jaar geleden een 'opknappertje' hebben gekocht, vertellen ze aan Veronica Superguide. Ze kunnen dus zo weer meedoen aan Ik Vertrek. "Deze zomer willen we een restaurantje starten, een bistro of zo. Een leuk Ik Vertrek-item, want ik spreek tien woorden Spaans", zegt het stel.

Ik Vertrek-koppel ontvlucht Nederland vanwege hersenaandoening: 'Wil me weer nuttig voelen'
Lees ook

Ik Vertrek-koppel ontvlucht Nederland vanwege hersenaandoening: 'Wil me weer nuttig voelen'

En hoe gaat het nu met David en Gine? Het stel migreerde in 2019 naar Spanje om een bed and breakfast te beginnen. Eenmaal daar bleek hun nieuwe huis van karton te zijn. "Het huis zou van hout zijn, maar het was van mdf. Ze hebben ons echt bedonderd. Maar dat is verleden tijd. We hebben alles van ons afgeschreven in een boek."

Inmiddels is het Kartonnen Huis, zoals David en Gine het zelf noemen, bijna klaar. "Er staat een nieuwe muur omheen en alle rotte mdf-platen zijn verwijderd", vertellen ze in het interview. Gine: "Ik heb echt weleens staan janken, maar spijt heb ik absoluut niet."

In het nieuwe seizoen van Ik Vertrek gaat de reis naar Portugal, de Dominicaanse Republiek, Griekenland, Frankrijk en Curaçao. Ik Vertrek is iedere zaterdagavond rond 21.30 uur te zien op NPO 1 bij AVROTROS.

Lees meer over
Ik Vertrek