Collector's item

Jeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveild

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVD/Jeroen van der MeydeJeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveild
RTL

Fans van het koningshuis kunnen binnenkort iets heel bijzonders in handen krijgen. Veilinghuis Van Spengen in Hilversum gaat namelijk eind april verschillende jeugdtekeningen van prinses Beatrix (84) veilen die zij in 1946 heeft gemaakt.

"Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946"

Beatrix maakte de tekeningen toen ze 8 jaar oud was. Ze zou onder andere vogels, paddenstoelen en scènes uit sprookjes hebben getekend. Leuk detail is dat het vooral om sprookjes gaat waarbij prinsessen een rol spelen.

Beatrix viert 100-jarig bestaan van culturele club in Londen
Lees ook

Beatrix viert 100-jarig bestaan van culturele club in Londen

De tekeningen zijn ingelijst samen met een Deense tekst die in het Nederlands betekent: ‘Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946.’ De tekst is Deens omdat de tekeningen in het bezit waren van het Deense koningshuis. De tekeningen zijn weer in Nederland terechtgekomen omdat een lid van het Deense koningshuis deze in de vorige eeuw aan een Nederlandse relatie heeft geschonken.

De tekeningen worden van 21 tot en met 24 april tentoongesteld in het veilinghuis en gaan op dinsdag 26 april onder de hamer. Mocht het je wat lijken, dan moet je er wel rekening mee houden dat ze niet goedkoop zijn. De tekeningen gaan namelijk niet voor minder dan 3000 euro weg.

Ondanks haar hoge leeftijd is prinses Beatrix nog ontzettend kwiek. Nog niet zo heel lang geleden ging ze nog op een werkbezoek waar ze een bijzonder moment beleefde met een paard. 

Lees meer over
Prinses Beatrix