pleasure doing business with you

Anne-Mar Zwart: 'Relatie lijkt meer op bedrijf dan op relatie momenteel'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Anne-Mar Zwart: 'Relatie lijkt meer op bedrijf dan op relatie momenteel'
RTL

EO-presentatrice Anne-Mar Zwart (37) is in haar podcast 'Willen jullie geen kinderen?' openhartig over de zwangerschapsproblemen die ze had. Nu ze na een icsi-traject trotse moeder is geworden van zoontje Fender (1,5) lijkt zich alweer een volgend probleem te hebben gepresenteerd. Anne-Mar en haar partner Roger hebben sinds de komst van hun zoontje namelijk nauwelijks tijd voor elkaar. Aan het tijdschrift 'Vriendin' vertelt ze hierover.

"Ik denk dat we nu voor het eerst in een moeilijkere fase zitten"

Anne-Mar is inmiddels zeventien jaar samen met Roger, waarvan zeven getrouwd. Hoewel dipjes bij een relatie horen, vertelt Anne-Mar dat ze voor de opkomst van hun zoontje Fender hier nooit last van hebben gehad. "Ik denk dat we nu voor het eerst in een moeilijkere fase zitten, omdat het met Fender – hij is nu anderhalf – best pittig is."

Ondanks dat Fender 'heel zoet' is, kan de kersverse moeder wel een groot minpunt bedenken: "Hij wordt om vijf uur wakker en denkt dat dan zijn dag begint. Mijn dag begint dus ook om vijf uur. Als ik er pas rond elf, twaalf uur in lig, zijn het korte nachten. Bovendien is het gewoon intensief om alle ballen in de lucht houden als je allebei veel werkt én een dreumes hebt die je aandacht vraagt."

Anne-Mar Zwart maakt podcast over moeilijk zwanger worden
Lees ook

Anne-Mar Zwart maakt podcast over moeilijk zwanger worden

Sinds de komst van Fender werkt Anne-Mar niet meer fulltime, maar voor de presentatrice voelt het nog steeds alsof ze 'achter de feiten aanloopt'. "Je moet iets inleveren wanneer je een kind combineert met een drukke baan. In mijn geval zijn dat m’n sociale contacten", concludeert ze. Ook haar relatie met Roger lijdt eronder. "Ik vind dat we momenteel meer een bedrijf runnen dan dat we een relatie hebben. Tijdens het avondeten zeggen we weleens gekscherend tegen elkaar: ‘Goh, hoe is het met jou?’ Iedereen kent dit soort periodes wel, maar wij waren altijd juist goed in tijd voor elkaar vrijmaken", aldus Anne-Mar. "We vinden het erg leuk om samen dingen te doen en dat versloft nu zo ongelofelijk hard. Daar baal ik van."

Ondanks de moeilijke periode waar het stel zich in bevindt, lijkt dat haar partner niet af te schrikken om een tweede kind te verwelkomen. Anne-Mar denkt daar voorlopig nog even anders over: "Ik heb sterk de behoefte om nog even van Fender te genieten. Bovendien: ik heb nu al moeite met die ballen in de lucht houden, stel je voor dat ik ook nog zwanger zou zijn." 

Elk koppel gaat weleens door moeilijke tijden heen. Ook BN'ers ontkomen hier niet aan. Zo kende zanger Tino Martin ook een hevige relatiecrisis. Inmiddels lijken zijn Kimberley en hij zich hier samen doorheen te hebben geslagen en blikken ze terug op deze periode in Rooijakkers Over de Vloer.