Red light, green light

Tweede seizoen Squid Game komt er (maar nog wel even geduld)

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Netflix.Tweede seizoen Squid Game komt er (maar nog wel even geduld)
RTL

Liefhebbers van Gi-hun en Front Man opgelet: het tweede seizoen van de populaire Netflix-serie Squid Game gaat er sowieso komen. Dat heeft de streamingsdienst vanavond officieel bekendgemaakt.

Squid Game is een serie waarin een groep arme Koreanen op leven en dood kinderspelletjes moeten spelen om miljoenen te winnen. Netflix plaatste een korte video om officieel bekend te maken dat het seizoen er komt:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook heeft Netflix een boodschap verspreid van het brein achter Squid Game, Hwang Dong-Hyuk:

"Er komt een hele nieuwe ronde aan", luidt het bericht. De schrijver licht ook een tipje van de sluier op, zo maken we in het nieuwe seizoen kennis met het vriendje van een van de vrouwelijke hoofdpersonen uit de eerste serie, Young-hee. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De signalen waren er al langer, en gezien het succes van de serie is het voor niemand een verrassing dat er een tweede seizoen komt. Er wordt zelfs al gesproken over een derde. Nu is het in elk geval serie 2 officieel bevestigd door Netflix. 

2024

Voor wie nu de popcorn in de magnetron aan het zetten is: doet dat nog maar even niet. Ondanks de aankondiging van Netflix laat het tweede seizoen nog wel even op zich wachten.

In april zei bedenker Hwang Dong-Hyuk namelijk nog dat hij denkt dat de serie pas in 2024 is te bekijken. Destijds zouden er nog maar drie pagina's van het script af zijn geweest. Nog even geduld hebben dus.

Bizar, gewelddadig én een wereldhit: zo ontstond de hype om Squid Game
Lees ook

Bizar, gewelddadig én een wereldhit: zo ontstond de hype om Squid Game

Squid Game was vorig jaar de best bekeken serie op Netflix en werd bovendien de best bekeken productie ooit in de geschiedenis van de streamingservice. Het won drie Golden Globe Awards.

Lees meer over
NetflixSquid GameLink in bioZuid-Korea