14+

Kijkwijzer grijpt in na klacht over 'te enge' Doctor Strange-film

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKijkwijzer grijpt in na klacht over 'te enge' Doctor Strange-film
RTL

Ook in Nederland is er een klacht binnengekomen over de nieuwe Marvel-film, 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'. Dat meldt de Kijkwijzer, die de leeftijdsclassificatie reguleert, op zijn website. De klacht is ingediend door iemand die de film zag in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht en meent dat 'Doctor Strange 2' te eng is voor een classificatie 12 jaar en ouder.

De Kijkwijzer heeft de klager gelijk gegeven. Daarom heeft distributeur Disney de filmkeuring moeten aanpassen. Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft nu de classificatie 14 jaar en ouder gekregen. Dit betekent dat bezoekers tot die leeftijd de film in de bioscoop alleen mogen zien als zij begeleid worden door een volwassene.

Doctor Strange-actrice in gevangenis na seksueel misbruiken van vrouw
Lees ook

Doctor Strange-actrice in gevangenis na seksueel misbruiken van vrouw

De relatief milde leeftijdskeuring van de tweede Doctor Strange-film heeft in diverse landen tot wat gefronste wenkbrauwen geleid. De nieuwe blockbuster van producent Marvel heeft in de VS een keuring 'PG-13' gekregen. Dit betekent dat het advies is om kinderen onder de 13 jaar de film te laten kijken onder begeleiding van ouders. Maar boze ouders op sociale media meenden eerder al dat het heel vreemd is dat deze in hun ogen enge film zo'n milde kwalificatie heeft gekregen.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) moet in de film een meisje proberen te beschermen dat de macht heeft zich tussen verschillende multiverses te verplaatsen, alternatieve werelden. De film is gemaakt door regisseur Sam Raimi. De gelauwerde filmer maakte eerder drie Spider-Man-delen, maar werd bekend met de iconische horrorreeks Evil Dead. Ook maakte hij de succesvolle horrorfilm Drag me to Hell.

Lees meer over
Benedict Cumberbatch