Jinek uitsteken

Eva Jinek in tranen in talkshow: 'Dit is niet mijn verhaal'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/screenshot Jinek 13 oktober 2022Eva Jinek in tranen in talkshow: 'Dit is niet mijn verhaal'
RTL

Kijkers zien Eva Jinek (44) donderdag een traantje wegpinken tijdens haar talkshow 'Jinek'. De presentatrice spreekt met Marijn, die haar vriendin Annemarie in 2018 verliest aan kanker en daar een documentaire over maakt met de titel 'Overgave'.

"Ik heb er de hele dag op geoefend"

In de documentaire is te zien hoe Annemarie omgaat met de ziekte. Het is een heftige docu, mede omdat ze zich ook tot haar dochter richt. Annemarie moet haar dochter achterlaten, maar geeft in de documentaire nog wel moederlijke adviezen mee. 

Eva Jinek herkent zich niet in Five Live: 'Eigenlijk moet je er reality van maken'
Lees ook

Eva Jinek herkent zich niet in Five Live: 'Eigenlijk moet je er reality van maken'

Na een fragment waarin Annemarie zich tot haar dochter richt, houdt Eva het niet droog. "Ik heb er de hele dag op geoefend", begint Eva terwijl ze haar tranen probeert weg te wuiven. "Dit is jouw verhaal, niet mijn verhaal. Maar ik vind het gewoon zielig om te zien", zegt ze tegen Marijn. De documentairemaker vraagt zich af wat Eva zo raakt. "Dat ze een kind heeft." Gelukkig heeft Eva tissues onder haar tafel staan. Marijn beurt haar nog een beetje op: "Je huilt wel knap."

Marijn erft Annemaries hardloopkleding. Hoewel ze hardlopen haat, vindt ze daarin wel haar uitlaatklep na de dood van haar vriendin. In het fragment hieronder zie je er meer over. 

Jinek is elke avond rond 22.00 uur te zien bij RTL 4 en kijk je terug bij Videoland.

Lees meer over
Eva JinekJinek