het hazesje zijn

Langverwachte docu André Hazes in première in Tuschinski

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Langverwachte docu André Hazes in première in Tuschinski
RTL

De documentaire van André Hazes (28) gaat woensdagavond in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. In de vijfdelige documentaireserie vertelt de zanger onder meer over dat hij 'een groot probleem' had met alcohol en drugs.

"Ik zag wel dat hij het zwaar had"

De zanger is twee jaar lang gevolgd door documentairemaker Cheeru Mampaey. Volgens Videoland is André in de documentaire 'kwetsbaar, zelfreflecterend en kritisch'. Vanaf 20 oktober is de serie te zien op de streamingdienst.

André Hazes verbreekt mediastilte en kondigt comeback aan
Lees ook

André Hazes verbreekt mediastilte en kondigt comeback aan

In de reeks praat André voor het eerst over zijn verslavingen. Dat was echter niet van tevoren de bedoeling. "Het was tijdens corona en we dachten dat de documentaire hem zou volgen als artiest. Ik zag wel dat hij het zwaar had, maar ik kende hem natuurlijk nog niet. Pas later, in die eerste zomer, kwam het besef dat het echt niet zo goed ging. En dat zijn we blijven volgen", zegt Cheeru, die het resultaat 'best zwaarmoedig' noemt.

Cheeru sluit niet uit dat er een vervolg op de serie komt. "Dat gaat de toekomst uitwijzen", zei ze eerder in Veronica Superguide. "André en ik hebben inmiddels een heel goede band. Ik denk zeker dat er nog een verhaal in zit en ik zou als vrienden zijnde ook graag nog met hem willen samenwerken."

Lees meer over
André Hazes