love you mo

Monique blikt terug op liefdessprookje en tragische breuk met André

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/VideolandMonique blikt terug op liefdessprookje en tragische breuk met André
RTL

Hoewel ex-liefje Sarah van Soelen niet mee wil werken aan de documentaireserie 'André Hazes', is zijn andere ex Monique Westenberg (44) wél te zien in de vijfdelige reeks over de zanger (28). Ze vertelt honderduit over hun relatie en vooral hun break-up.

"Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien"

Monique legt uit hoe zij en André elkaar bijna tien jaar geleden leerden kennen door een gemeenschappelijke vriendin. Monique staat namelijk met haar op de foto en André wil wel eens weten wie die leuke dame - Monique dus - is. Zij vindt hem aanvankelijk veel te jong, maar besluit toch op date te gaan. Na een etentje en een kus slaat de vonk over. "En na twee weken stond 'ie voor mij deur en zei hij: 'Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben tot over mijn oren verliefd.' En ik zei: 'Ik ook.'" 

Omdat André op dat moment nog geen bekende artiest is, is het volgens Monique destijds allemaal heel anders. "Ik heb hem wel zien veranderen door het succes. Onbewust is dat ook gegaan."

Monique pakt medewerker pretpark aan na negatieve reactie
Lees ook

Monique pakt medewerker pretpark aan na negatieve reactie

We spoelen door naar eind 2020. Na een onstuimig jaar met 'een uitspatting met een presentatrice' - in Andrés eigen woorden - lijkt het leven Monique Westenberg weer toe te lachen. Op 12-12 gaat hij zelfs op één knie voor de liefde van zijn leven. Maar slechts drie maanden later barst de bom en zet André Monique aan de kant. 

"Ik zat zeker op een roze wolk, samen. Elke dag hadden we het erover. Dat was hartstikke fijn", blikt Monique terug op de periode voor de breuk. André kan die periode niet optreden en niet de bloemetjes buiten zetten in de kroeg en richt zich daarom volledig op zijn gezin. Iets wat later niet haalbaar blijkt voor hemzelf. Hij legt uit: "Je komt tot de realisatie: misschien is dit toch niet wat ik wil. Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn." Hij vlucht het huis uit en vindt zijn heil bij Sarah van Soelen. "Ik vind het gewoon allemaal heel zielig", vertelt hij over de situatie van Monique. "Ik heb dat gewoon niet netjes gedaan."

Voor Monique komt het nieuws dat André hun relatie wil beëindigen als donderslag bij heldere hemel. "Ik haatte hem", vertelt ze over de periode erna. "Zoveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen. Door hoe het thuis was." 

Ze kijkt heel anders tegen de breuk aan. "Voor mij hoefde hij niet iemand anders te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien." Volgens haar moet haar ex vooral tot rust komen. In de documentaire wordt duidelijk hoe de zanger in therapie is gegaan en aan zichzelf heeft gewerkt.

Aan het einde van de documentaire zien we dat André Monique nog steeds ziet als zijn grote liefde. "Want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld." Ondanks dat de moeder van zijn zoon er ook zo tegenover staat, zijn de twee niet samen. "Hoe je nu bent, heb ik altijd gewild", zegt ze tegen haar ex. "Nu zijn wij niet samen, dat vind ik moeilijk. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben veel te bang."

In de aftiteling wordt duidelijk dat de twee verder gaan 'als vrienden'.

Lees meer over
Monique Westenberg