jinekslag

Poll: zo denkt Nederland over Jinek-optreden Glennis Grace

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPPoll: zo denkt Nederland over Jinek-optreden Glennis Grace
RTL

In de talkshow 'Jinek' deed Glennis Grace (44) gisteravond haar kant van het verhaal rondom de inmiddels beruchte Jumbo-rel in Amsterdam. RTL Boulevard vroeg kijkers op Instagram een poll over haar tv-optreden in te vullen. De uitslag liegt er niet om.

Op de vraag 'Wat vond je van het gesprek van Glennis Grace bij Jinek?' antwoordde 94% dat het een 'schijnvertoning' was. Slechts 6% had het gevoel dat het 'openhartig' was.

Ook werd gevraagd of Glennis het interview überhaupt had moeten doen. Daarop reageerde een schamele 4% dat het een 'slimme keuze' was, tegenover een meerderheid van 96%: die vond dat Glennis haar verhaal had moeten bewaren voor de rechter. 

'Glennis Grace had beter kunnen zwijgen dan bij Jinek gaan zitten'
Lees ook

'Glennis Grace had beter kunnen zwijgen dan bij Jinek gaan zitten'

Het interview wordt door velen gezien als een charmeoffensief, maar heeft niet het gewenste effect gehad. Maar liefst 94% van de stemmers is van mening dat Glennis 'moet boeten voor haar daden', waar een magere 6% het haar heeft vergeven en 'niet kan wachten op een comeback'. 

In Jinek vertelde Glennis dat ze een Jumbo-medewerker in het gezicht had 'geduwd', maar niet geslagen. Ook weerspreekt de zangeres de aantijgingen van bedreiging. "Het is onwijs uit de hand gelopen, wat absoluut niet de bedoeling was", aldus Glennis. "Ik hoop dat we eruit komen met z'n allen en ik hoop dat het gewoon goedkomt uiteindelijk. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven."

Het tot Jumbo-rel uitgeroepen incident vond plaats op een zaterdagavond afgelopen februari. Glennis' zoon Thony kwam 'bebloed' thuis, waarna de zangeres verhaal ging halen in de supermarkt. Thony zou een elektrische sigaret gerookt hebben in de winkel en daarom uit de supermarkt geduwd zijn. Tijdens dat duwen zou Thony met zijn gezicht tegen een rek zijn gevallen. Eenmaal aanwezig in de supermarkt voelde Glennis zich niet serieus genomen en gaf ze een 'duw in het gezicht'. Glennis zou naar eigen zeggen niet gevochten hebben. 

Lees meer over
Glennis GraceEva JinekJumboJinekBedreiging