sorry voor de overlast

'Rob Kemps minder sympathiek door invloed Matthijs van Nieuwkerk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Floris van Bergen'Rob Kemps minder sympathiek door invloed Matthijs van Nieuwkerk'
RTL

Rob Kemps (37) kennen we allemaal als die gezellige zanger die moeite heeft stil te blijven staan en altijd maar van links naar rechts springt. Maar zijn eeuwige lach lijkt sinds kort vertrokken in een boze streep als zijn programma 'CHANSONS!' op de hak wordt genomen door de heren van 'Vandaag Inside'. Hij belt hen daarom woedend op - iets wat hij eerder ook al doet bij RTL Boulevard.

"Ik heb het idee dat Rob Kemps denkt dat programma’s zoals VI en de bladen hem een beetje willen naaien omdat hij nu hoog in de boom zit"

In de tweede aflevering van De BLVD Podcast vertelt host Luuk Ikink dat Rob Kemps eerder ook al boos verscheen voor onze camera. "Dat had te maken met een vraag die we gesteld hebben", legt hij uit. "Een verslaggever van ons stelde een vraag over zijn kind, hij was bezig met een optreden. (…) Toen werd hij daar heel erg boos over want het moest allemaal gescheiden blijven, die dingen."

Ook Rob Goossens, die wekelijks naast Luuk aanschuift in de podcast, weet hoe het is om een boze Snollebollekes-zanger aan de telefoon te hebben. Als hij hem een tijdje terug vraagt hoe hij tijdens de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring aan het feitje komt dat Even Tot Hier 70 procent van de stemmen heeft gekregen die avond, krijgt hij een snauw terug.

René van der Gijp: 'Rob Kemps belde woest op'
Lees ook

René van der Gijp: 'Rob Kemps belde woest op'

"We vonden die 70 procent allemaal bizar hoog en Rob Kemps zou hebben gezegd dat erbij te hebben verzonnen om het spectaculairder te maken", legt 'onze' Rob uit. Uiteindelijk blijkt dat het percentage klopt, 'maar toen was zijn eerste reactie ook: krijgen we dit weer'.

Luuk en Rob herkennen de goedlachse zanger slash presentator alle twee niet in de incidenten en vinden hem doorgaans zowel vóór als áchter de schermen een sympathieke vent. "Maar ik heb het idee dat Rob Kemps denkt dat programma’s zoals VI en de bladen hem een beetje willen naaien omdat hij nu hoog in de boom zit en zó ontzettend op zijn hoede is (…) en nu een beetje in de overdrive is gegaan", zo zoekt Luuk naar een verklaring.

Rob schuift het volledig af op Matthijs van Nieuwkerk. "We weten wat voor een pestpokkenhekel Matthijs van Nieuwkerk aan de media heeft. Die doet helemaal geen interviews meer", begint hij. "En die hebben natuurlijk met z'n tweeën in Frankrijk gezeten. Dus ik ben heel bang dat Matthijs van Nieuwkerk als een soort Rasputin op Rob Kemps is gaan inpraten over het vergif dat de Nederlandse media zijn. (…) Ik kan alleen maar hopen dat hij weer snel de oude Rob Kemps wordt die lekker meedoet."

De hele aflevering van De BLVD Podcast is hier te bekijken. Hieronder luister je hem op Spotify:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Beluister De BLVD Podcast nu via SpotifyApple, Google of je favoriete podcastapp. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Lees meer over
Rob KempsLuuk IkinkRob GoossensMatthijs van NieuwkerkDe BLVD Podcast