Parton me?

Dolly Parton maakt Rock & Roll-album: 'Moet het waarmaken'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDolly Parton maakt Rock & Roll-album: 'Moet het waarmaken'
RTL

Dat Dolly Parton (76) zaterdag wordt opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame heeft voor nieuwe inspiratie gezorgd bij de zangeres. Speciaal voor de ceremonie, die zaterdag plaatsheeft, heeft Parton een nummer geschreven. "Ik ga dat dan zingen", aldus Parton in gesprek met 'People'.

"Ik zal het toch waar moeten maken als ik in de Hall of Fame kom"

Dolly maakt niet alleen een Rock & Roll-nummer, maar een heel album. "Ik zal het toch waar moeten maken als ik in de Hall of Fame kom", legt de zangeres uit. "Ik ga een paar grote rocksterren vragen om mooie nummers met mij te maken."

Dolly Parton is klaar met touren: 'Kost zoveel tijd en energie'
Lees ook

Dolly Parton is klaar met touren: 'Kost zoveel tijd en energie'

Dolly maakte eerder kenbaar dat zij 'het niet waard' zou zijn om te worden opgenomen in de eregalerij van het beroemde museum in Cleveland. Haar eerste reactie was echter gebaseerd op een misvatting. "Ik dacht altijd dat alleen mensen uit de rockmuziek in de Rock & Roll Hall of Fame konden worden opgenomen. Ik ben er nu achter gekomen dat dat helemaal niet hoeft. Omdat ik mezelf niet als rockartiest beschouw had ik het idee dat ik dan misschien de plek zou afnemen van iemand anders die het meer zou verdienen. Maar het is duidelijk veel breder dan dat." De Rock & Roll Hall of Fame Foundation stelde na de uitspraken van Dolly al dat ze toch op de lijst van genomineerden zou blijven staan.

Naast Dolly worden ook Eminem, Lionel Richie, Duran Duran, Pat Benatar, Judas Priest, Carly Simon, Eurythmics, Jimmy Jam en Terry Lewis opgenomen in de Hall of Fame. De 37e ceremonie, waarbij de artiesten en muzikanten worden geëerd, vindt plaats in Los Angeles.

Lees meer over
Dolly Parton