Andy Niet te Vermeijde

Van der Meijde liet fors bedrag liggen: 'Wilde bij moeder blijven'

Door VTBL/Patrick Leemans··Aangepast:
Van der Meijde liet fors bedrag liggen: 'Wilde bij moeder blijven'
RTL

Andy van der Meijde heeft ooit een lucratief contract in Azerbeidzjan geweigerd, omdat hij helemaal klaar was met de voetballerij. Dit vertelt de voormalig topvoetballer in de nieuwe aflevering van het Videoland-programma 'Andy niet te Vermeijde', waarin hij op bezoek gaat bij Bram van Polen.

Van der Meijde (41): "Ik ben op mijn 30ste gestopt. Ik kon toen nog naar Azerbeidzjan, waar Tony Adams trainer was (Qabala, red.). Kon ik iets van 1,2 miljoen euro verdienen. Ik zei: 'Laat maar zitten, ik blijf lekker thuis in Amsterdam, bij mijn moeder'. Ik had er geen zin meer in, ik had het helemaal gehad met het voetbal."

Van Polen (35) geeft toe dat hij ook wel eens denkt aan stoppen. "Elke week", zegt de verdediger van PEC Zwolle. "Ik ben een tijdje geblesseerd geweest. Toen moest ik van maandag tot vrijdag revalideren en had ik de weekenden vrij. Dat vond ik toch wel lekker hoor."

In de nieuwe aflevering van 'Andy Niet te Vermeijde' vertelt Van Polen wat hij na zijn actieve carrière van plan is, wordt duidelijk hoe Van der Meijde ooit begonnen is met roken, welke rol voormalig Ajax-aanvoerder Tomás Galásek daar in gespeeld heeft en waarom Van Polen geen social media heeft.

Andy niet te Vermeijde

Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering van 'Andy niet te Vermeijde' op Videoland. In dit programma gaat Andy op bezoek bij tien bekenden uit de voetballerij.

Lees meer over
Andy van der MeijdeBram van PolenVideoland serieAndy Niet Te VermeijdeBuitenlands voetbalAzerbeidzjan