Even wegdromen

Funda-vondst: Dit zijn de 5 duurste huizen die nu te koop staan

Door Miriam Felix··Aangepast:
© Funda - Hulstkamp Christie's MakelaarsFunda-vondst: Dit zijn de 5 duurste huizen die nu te koop staan
RTL

Funda-fans en huizendromers opgelet! We zien dagelijks heel wat mooie Funda-parels voorbij komen. Van het mooiste landgoed tot unieke monumentale panden of gigantische villa’s. Dit keer kijken we naar de stekjes met flinke prijskaartje, want dit zijn de 5 duurste woningen die momenteel op Funda te koop staan. Gewoon om jezelf even flink te verbazen of lekker weg te dromen.

1. Groene beleving

Dit vrijstaande pareltje in Amsterdam is een heel bijzondere. Met een perceel van 750 m² en een robuuste uitstraling in de jaren '30 stijl is dit echt een pareltje. De sfeervol ingerichte villa is gelegen naast het Beatrixpark in Amsterdam-Zuid, waardoor je in een natuurlijke omgeving komt te wonen en toch op de fiets naar het centrum kunt. 

Vraagprijs: €11.800.000 k.k. 

© Funda - Broersma Wonen
© Funda - Broersma Wonen

2. Wit en vrij

Als jouw droom is om op een hagelwit landgoed te wonen, dan is dit je kans! Je moet er alleen wel wat voor neerleggen. 12 miljoen euro om precies te zijn. Maar dan woon je wel op 500 meter van het Cadzandse strand af en heb je behoorlijk wat ruimte, zowel binnenshuis als daarbuiten. 

Vraagprijs: €12.000.000 k.k. 

© Funda - Hulstkamp Christie's Makelaars
© Funda - Hulstkamp Christie's Makelaars

3. Villa in de stad 

Nóg zo'n prachtige villa in Amsterdam-Zuid, waarbij je voor stadse begrippen zowel binnen als buiten veel ruimte terugkrijgt voor het aankoopbedrag. De villa heeft een woonoppervlak van 373 m² op een perceel van 917 m², in een groene omgeving aan het Noorder Amstelkanaal. De jaren '30 woning is modern ingericht maar laat zijn authentieke charmes nog wel zien. 

Vraagprijs: €12.800.000 k.k. 

© Funda - Broersma Wonen
© Funda - Broersma Wonen

4. Kantoorpand 

Deze vrijstaande villa ligt ook aan het Noorder Amstelkanaal, op loopafstand van het huis dat hierboven werd genoemd. Het pand wordt momenteel nog gebruikt als kantoor, maar kan ook worden ingezet als woning, zoals de stek ook oorspronkelijk bedoeld was. Voor deze woning moet je wel nóg wat dieper in de buidel tasten... 

Vraagprijs: €15.000.000 k.k. 

© Funda - Carla van den Brink B.V.
© Funda - Carla van den Brink B.V.

5. James Bond style 

Het allerduurste huis op dit moment is deze bijzondere villa gelegen in Vinkeveen, die zomaar van James Bond had kunnen zijn. Hier ontbreekt het je aan niets, zowel qua ruimte als luxe. Meer over dit spectaculaire optrekje kon je hier al eens lezen. In november 2023 verscheen dit huis als duurste woning op Funda, en nog altijd heeft geen enkel ander huis dit overtroffen. Ook niet heel gek, met zo'n vraagprijs. 

Vraagprijs: € 19.000.000 k.k.

© Funda - Christie's International Real Estate
© Funda - Christie's International Real Estate

Komt dit huis je bekend voor? Dat kan wel kloppen. De villa is namelijk ook het decor van Videoland-programma Power Couple

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: