Koken met Hugo!

Broccoli-doperwtensoep met ricotta, crostini’s én tiramisu

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Broccoli-doperwtensoep met ricotta, crostini’s én tiramisu
RTL

Hugo gaat vandaag aan de slag met een lekkere broccoli-doperwtensoep met ricotta en maakt daarbij crostini’s met ricotta en tomaat. Als dessert bereidt hij tiramisu met boerenjongens. We starten met de soep. Verderop vind je het recept voor de crostini’s en zie je de ingrediënten en bereidingswijze voor de tiramisu.

Broccoli-doperwtensoep met ricotta

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • neutrale olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr. broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 gr. verse óf bevroren doperwtjes
  • 1 citroen
  • 100 gr. ricotta
  • paar takjes munt

Extra benodigdheden: braadpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snipper de ui. Verwarm de braadpan met een scheut olie en fruit de ui. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Bak de knoflook even mee.

Stap 2: Snijd de roosjes van de broccoli en schil de steel. Snijd deze in stukjes en voeg de broccoli en de bouillon toe aan de pan.

Stap 3: Doe de deksel op de pan en laat dit 10 tot 15 minuten koken tot de broccoli zacht is.

Stap 4: Kook de laatste paar minuten 200 gram van de doperwten mee. Pureer vervolgens de soep en voeg de overige doperwten toe. Laat dit nog 1 tot 2 minuutjes zacht koken.

Stap 5: Breng de soep op smaak met wat rasp en sap van de citroen, zout en peper. Snijd vervolgens de muntblaadjes fijn.

Stap 6: Meng de muntblaadjes in een kom met de ricotta, zout en peper. Schep de soep in kommen en schep wat van het ricottamengsel erin.

Crostini’s met ricotta en tomaat

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • ½ baguette
  • neutrale olie
  • olijfolie extra vergine
  • 100 gr. ricotta
  • 200 gr. cherrytomaatjes
  • handje basilicumblaadjes

Extra benodigdheden: grillpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de grillpan. Snijd vervolgens het brood in schuine plakken en bestrijk deze met neutrale olie. Toast het brood in de grillpan.

Stap 2: Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de basilicumblaadjes en meng het door elkaar.

Stap 3: Laat de broodjes iets afkoelen en besmeer ze met ricotta. Schep dan de tomaat erop en bestrooi het met zout en peper. Maak ze af met een scheutje olijfolie extra vergine.

Tiramisu met boerenjongens

  • Nagerecht voor 6 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 80 gr. fijne kristalsuiker
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 eetlepels boerenjongens (zie recept in het kader hierboven)
  • 75 ml brandewijn van de boerenjongens
  • 100 ml sterke koffie óf espresso
  • 24 lange vingers
  • 40 gr. pure chocolade

Extra benodigdheden: dunschiller

Bereidingswijze:

Stap 1: Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom. Doe het eiwit in een andere kom. Klop de eidooiers met de suiker en mascarpone tot het lichtgeel en romig is.

Stap 2: Klop in de andere kom het eiwit stijf met een snufje zout. Spatel het eiwit door het mascarponemengsel.

Stap 3: Meng de koffie en de brandewijn van de boerenjongens en schenk het in een schaal of een diep bord.

Stap 4: Breek de lange vingers en doop ze in het koffiemengsel. Leg ze in glaasjes. Boven op de lange vingers doe je de mascarpone en daar op boerenjongens. Herhaal de lagen tot de glaasjes vol zijn. Dit kan allemaal natuurlijk ook in een grotere schaal.

Stap 5: Zet de tiramisu in de koelkast en rasp of schaaf bij het serveren de chocolade eroverheen.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenBroodErwtensoep