Fish and chips met zelfgemaakte frieten én een salade met doperwten en radijs
Hugo maakt vandaag een typisch Brits gerecht: Fish & Chips met frieten en een frisse salade. We starten met de Fish & Chips. Verderop vind je het recept voor zelfgemaakte frieten én de salade met doperwten en radijs.
Fish & Chips
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr. verse witvisfilets zonder vel
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 200 ml koud bier
- 1 ei
- zout en peper
- bloem
- olie voor het frituren
- frieten (zie onderstaand recept)
- dragonazijn
Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren
Bereidingswijze:
Stap 1: Verhit de olie – voldoende om de vis straks in te kunnen frituren – tot 180º C. Snijd intussen de vis in stukken of repen.
Stap 2: Klop een beslag van het zelfrijzend bakmeel, het bier en het ei. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
Stap 3: Bestrooi de vis met zout en peper. Doe vervolgens de bloem in een diep bord en haal de vis eerst door de bloem en dan door het beslag.
Stap 4: Frituur de vis in porties in 4 tot 6 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 5: Serveer de vis met de zelfgemaakte frieten (zie onderstaand recept). Besprenkel de fish & chips lichtjes met dragonazijn en bestrooi ze met zout en peper.
Frieten
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 20 minuten (+ afkoelen)
Ingrediënten:
- 1 kg iets kruimige aardappels
- olie voor het frituren
- zout
Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de frituurolie tot 150º C. Snijd intussen dikke frieten van de ongeschilde aardappels.
Stap 2: Bak de frieten in porties circa 5 minuten voor. Laat ze dan helemaal afkoelen.
Stap 3: Bak de frieten vlak voor het serveren op 180º C tot ze goudbruin zijn.
Salade met doperwten en radijs
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 250 gr verse óf bevroren doperwten
- 2 eetlepels dragonazijn
- 5 eetlepels olijfolie extra vergine
- zout en peper
- 1 bos radijzen
- 100 gr. veldsla
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng een pan met water aan de kook. Kook de doperwten in een paar minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken.
Stap 2: Klop een dressing van de azijn en olie en breng deze op smaak met zout en peper.
Stap 3: Snijd de radijzen in kwartjes en maak de radijzen, doperwten en de sla aan met een dressing.
Eet smakelijk!