Koken met Hugo!

Spicy sloppy Joe’s met koolsla én peach cobbler

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Spicy sloppy Joe’s met koolsla én peach cobbler
RTL

Hugo heeft vandaag zin in comfortfood en duikt daarom de Amerikaanse keuken in voor een klassiek fastfoodrecept: spicy sloppy joe’s! Voor die extra frisse touch maakt hij als bijgerecht een makkelijke koolsla. Ook het dessert past in het Amerikaanse thema: een heerlijke zoete peach cobbler met slagroom. Dat wordt smullen!

Het gerecht van Hugo bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de spicy sloppy joe’s, vervolgens het recept voor de koolsla en tot slot lees je hoe je zelf peach cobbler maakt.

Spicy sloppy Joe’s

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 flinke ui
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • Neutrale olie
  • 300 gr. rundergehakt
  • 2 theelepels dijonmosterd + eventueel extra als topping
  • Zout en peper
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 5 zoetzure augurken
  • Worcestersaus en tabasco naar smaak
  • 4 zachte bolletjes/broodjes (liefst brioche)

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snijd de helft van de ui in ringen en snipper de andere helft fijn.

Stap 2: Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.

Stap 3: Pel en snijd de knoflook fijn.

Stap 4: Verhit een scheut olie in de pan en fruit de gesnipperde ui, paprika en knoflook een paar minuten.

Stap 5: Voeg het gehakt en mosterd toe en kruid met zout en peper. Bak een paar minuten.

Stap 6: Voeg de tomatenblokjes toe, breng deze aan de kook en laat circa 20 minuten stoven en inkoken tot het een smeuïg geheel is.

Stap 7: Snijd 3 augurken in fijne blokjes. Voeg het grootste gedeelte toe aan de saus.

Stap 8: Breng op smaak met worcestersaus en tabasco.

Stap 9: Snijd de broodjes open en vul met het gehakt en saus, top met de uienringen, de overige augurkblokjes en eventueel wat extra mosterd. 

Koolsla / Coleslaw

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine spitskool
  • 1 bosje bieslook
  • 90 gr. mayonaise
  • 60 ml karnemelk of yoghurt
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de kool en de bieslook heel fijn met een mandoline, keukenmachine of een scherp mes.

Stap 2: Meng in een kom de mayonaise samen met de karnemelk en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Maak de kool en bieslook aan met de dressing.

Peach cobbler

  • Nagerecht voor 6 personen
  • Bereiding: 15 minuten + 30 minuten bakken

Ingrediënten:

Vulling

  • 6 rijpe perziken
  • 2-3 eetlepels vanillesuiker (uit de suikerpot) + 2 eetlepels om mee te bestrooien

Deeg

  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr. suiker + extra om mee te bestrooien
  • 75 gr. koude roomboter
  • Zout
  • 120 ml melk
  • Vanille-ijs of geklopte slagroom voor erbij

Extra benodigdheden: een vierkante ovenschaal

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.

Stap 2: Schil, halveer, ontpit en snijd de perziken in partjes.

Stap 3: Meng de perzik met 2 eetlepels vanillesuiker in de ovenschaal.

Stap 4: Snijd de boter in blokjes.

Stap 5: Meng in de keukenmachine of met je vingers het zelfrijzend bakmeel met de suiker, boter en zout tot een kruimeldeeg. Voeg de melk erbij en meng kort tot een dik korrelig beslag.

Stap 6: Schep een paar lepels beslag op het fruit in de schaal.

Stap 7: Bak circa 30 minuten in de oven. Serveer met vanille-ijs of geklopte slagroom.

Eet smakelijk! 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisKokenEigen Huis & Tuin Lekker LevenRecept