Koken met Hugo!

Pasta met oesterzwam, broccoli en krokante kipschnitzel & gekarameliseerde peer met vanille-ijs

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Pasta met oesterzwam, broccoli en krokante kipschnitzel & gekarameliseerde peer met vanille-ijs
RTL

Vandaag introduceert Froukje voor het eerst 'de mand challenge' aan Hugo. Dit keer gaat hij namelijk volledig onvoorbereid te werk en moet hij koken met producten uit de mand, waarvan hij van tevoren niet weet wat de inhoud is. Gelukkig kan Hugo koken én improviseren als de beste en weet hij een heerlijke pasta met oesterzwam, broccoli en krokante kipschnitzel op tafel te zetten. Mét gekarameliseerde peer met ijs als dessert.

De mand challenge

Waar Hugo normaal gesproken altijd de touwtjes volledig in handen heeft, gaat het dit seizoen soms net even anders. Niet alleen nodigt hij af en toe een hobbykok uit die zijn of haar familierecept deelt en hem wat hij moet doen, ook introduceren we dit seizoen de ‘mand challenge’! Een leuke uitdaging waarbij Hugo moet improviseren met de producten die hij krijgt voorgeschoteld. Dat hij een boodschappenmand vol met lekkere producten krijgt, dat weet hij zeker. Maar wát er precies in zit, dat blijft tot het laatste moment een verrassing. Na de onthulling moet hij ter plekke improviseren met de producten uit de mand en daar een volwaardige maaltijd van maken. 

En deze week zit er in de mand… polderhoen, broccoli, brandnetelkaas, handperen en oesterzwammen.
Daarbij mag hij ook nog gebruik maken van standaardproducten uit de koelkast en voorraadkast. 

Hugo besluit krokante kipschnitzels met brandnetelkaas te maken, en deze te verwerken in een goed gevulde pasta met broccoli, oesterzwammen, roomsaus met dragon. De handperen uit de mand worden in het dessert verwerkt door ze te karameliseren en te serveren met vanille-ijs. Makkelijk, maar erg lekker! 

Krokante kipschnitzels met brandnetelkaas

  • Voor 4 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr. Polderhoen
  • 50 gr. paneermeel 
  • 50 gr. brandnetelkaas + extra voor bestrooien
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Neutrale olie

Extra benodigdheden: slagersfolie, vleeshamer of deegroller, fijne rasp

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de kipfilet overlangs open, klap open, zodat je een groot oppervlak hebt. Leg tussen slagersfolie en sla iets plat met een vleeshamer of deegroller. Kruid met zout en peper.

Stap 2: Rasp de kaas boven een diep bord en meng met het paneermeel.

Stap 3: Klop het ei los in een ander diep bord.

Stap 4: Haal de kip eerst door het ei en dan door het mengsel van paneermeel en kaas.

Stap 5: Verhit een royale scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels rondom bruin en gaar.

Pasta met krokante kip en oesterzwamroomsaus

  • Bereiding circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 broccoli 
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gr. roomboter
  • 200 gr. oesterzwammen
  • Zout en peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • 1-3 takjes dragon
  • 350 gr. pasta
  • 4 kipschnitzels (zie bovenstaand recept)

Bereidingswijze 

Stap 1: Pel en snipper de ui.

Stap 2: Verwarm de boter in een hapjespan en fruit de ui.

Stap 3: Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. 

Stap 4: Scheur de oesterzwammen in stukken en bak mee met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Blus af met de witte wijn en laat even iets inkoken.

Stap 6: Voeg de room toe en laat kort koken.

Stap 7: Ris de dragon, hak fijn en voeg toe aan de saus.

Stap 8: Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water.

Stap 9: Verdeel de broccoli in roosjes en kook die de laatste 3 minuten mee met de pasta.

Stap 10: Meng de pasta, broccoli en saus en schep op de borden.

Stap 11:  Snijd de schnitzel in reepjes en leg op de pasta. Rasp er nog wat kaas overheen.

Gekaramelliseerde peer met vanille-ijs

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 handperen
  • 40 gr. roomboter
  • 50 gr. vanillesuiker
  • Snufje zout
  • ½ citroen (sap en rasp)
  • 2 takjes munt

Extra benodigdheden: fijne rasp, ijsknijper

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de peren en snijd ze in smalle parten.

Stap 2: Verwarm de boter in een koekenpan en bak de peren circa 5 minuten. Voeg de suiker erbij en laat karamelliseren. Voeg er een snufje zout aan toe. 

Stap 3: Rasp de citroenschil boven de pan en pers het sap van de halve citroen erboven uit. Laat kort inkoken.

Stap 4: Doe de gekaramelliseerde peren op bordjes en schep er een bol ijs op. Garneer met wat muntblaadjes. 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKoken