Pastei met tonijn en een licht pittige andijviesalade met granaatappel
Om de week rustig mee te beginnen is een 'makkelijke maandagmaaltijd' ideaal. Vandaag deelt Hugo daarom een lekkere pastei met tonijn, paprika en tomaat met daarbij een licht pittige andijviesalade met granaatappel.
Als eerst vind je het recept voor de pastei met tonijnvulling. Verderop vind je de bereidingswijze van de pittige andijviesalade.
Pastei met tonijnvulling
- Bereiding circa 1 uur
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 2 paprika’s
- Neutrale olie
- 3 tenen knoflook
- 1 blikje tonijn op olie (blik)
- Zout en peper
- 1 theelepel harissa of naar smaak
- 1 rol flammkuchendeeg
- 1 ei
- 1 theelepel komijnzaad
Extra nodig: bakplaat met bakpapier, bakkwast
Bereidingswijze
Stap 1: Halveer, pel en snijd de uien in kwart ringen.
Stap 2: Snijd de paprika’s in korte reepjes.
Stap 3: Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de uien en paprika’s.
Stap 4: Pel en snijd de knoflook. Voeg toe aan de pan en bak tot de groenten gaan karamelliseren en zacht en zoet gebakken zijn, dit duurt zo’n 25 minuten.
Stap 5: Laat afkoelen en meng met de tonijn. Breng op smaak met zout en peper en harissa.
Stap 6: Verwarm de oven voor op 190°C (onder-bovenwarmte).
Stap 7: Rol het deeg uit en halveer het. Leg 1 stuk met het bakpapier op de bakplaat.
Stap 8: Beleg met de vulling, houd 1 cm van de randen vrij. Dek af met het overige deeg. Vouw de randen naar binnen en druk goed vast.
Stap 9: Bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi met komijn en bak in circa 20 minuten lichtbruin en gaar.
Licht pittige andijviesalade met granaatappel
- Salade voor 4 personen
- Bereiding circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 eetlepels rode wijnazijn of sherryazijn
- 5-6 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- ½ theelepel harissa
- 1 blik kikkererwten
- 1 granaatappel
- ½ krop andijvie
Bereidingswijze:
Stap 1: Halveer, pel en snijd de sjalot in dunne halve ringen.
Stap 2: Klop in een kom een dressing van de harissa, azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Meng de sjalot erdoor.
Stap 4: Spoel de kikkererwten af en meng door de dressing.
Stap 5: Halveer de granaatappel. Houd een helft boven een kom en tik met een zwarte pollepel de pitten eruit.
Stap 6: Was en snijd de andijvie en hussel met de granaatappel door de dressing.