Aziatische paddenstoelen met rijstnoedels en rijst krispies met marshmallow
Vandaag staat Hugo weer in de keuken om iets lekkers te maken. Dit keer een Aziatische maaltijd met misschien wel wat ongewone ingrediënten. Hij maakt namelijk Aziatische paddenstoelen met rijstnoedels en geroosterde rauwe rijstkorrels. Om het menu af te maken, maakt hij als dessert heerlijke rijstkrispies met marshmallow. Dat wordt dus weer heerlijk!
Eerst vind je de bereidingswijze voor de Aziatische paddenstoelen met rijstnoedels, en daarna het recept voor de rijstkrispies met marshmallow
Aziatische paddenstoelen met rijstnoedels
- Hoofdgerecht 4 personen
- Bereiding circa 30 minuten
Ingrediënten:
Paddenstoelen
- 1 eetlepel basmatirijst
- 200 gr. fijne rijstnoedels
- 500 gr. gemengde paddenstoelen
- ½ rode chilipeper
- Neutrale olie
- 80 gr. geroosterde pinda’s
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
Salade
- ½ komkommer
- 1 kleine rode ui
- ½ bos Munt
- 1 bos koriander
- ½ rode chilipeper
Dressing
- 2 limoenen
- 60 ml ahornsiroop of honing
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels neutrale olie
Extra nodig: vijzel
Bereidingswijze
Stap 1: Rooster de rijst 5-10 min in een droge pan goudbruin. Maal tot grof poeder met een vijzel.
Stap 2: Kook de noedels volgens de verpakking, spoel koud af en laat uitlekken.
Stap 3: Hak de kastanjechampignons fijn. Hak de peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten.
Stap 4: Verhit een hapjespan met een scheut olie, bak de champignons 10 minuten tot het vocht verdampt is.
Stap 5: Voeg de pinda’s en de helft van de peper toe, bak 2 minuten.
Stap 6: Meng de rijstpoeder, 2 eetlepels sojasaus en sap van 1 limoen erdoor. Laat afkoelen.
Stap 7: Haal voor de salade de zaadlijst uit de komkommer en snijd in repen.
Stap 8: Pel en snijd de ui in dunne, kwart ringen.
Stap 9: Snijd de munt fijn en hak de koriander grof.
Stap 10: Meng de noedels, komkommer, overige chili, ui en de helft van de kruiden.
Stap 11: Meng in een kom het sap van 1 limoen met de ahornsiroop, 2 eetlepels sojasaus, en 4 eetlepels olie.
Stap 12: Verdeel de helft van de dressing over de salade en de rest over het champignonmengsel.
Stap 13: Doe de noedels in kommen, schep de champignons erop en bestrooi met de overige kruiden.
Rijst krispies met marshmallow
- Toetje/snack 6-8 personen
- Bereiding circa 10 minuten + 10 minuten opstijven
Ingrediënten:
- 85 gr. gezouten roomboter
- 30 gr. zwart geroosterd sesamzaad
- 300 gr. marshmallows
- 2 eetlepels sesamolie + extra voor invetten
- Zout
- 160 gr. gepofte rijst
Extra nodig: vierkante ovenschaal van circa 22 cm, houten lepel
Bereidingswijze
Stap 1: Vet een vierkante ovenschaal in met sesamolie.
Stap 2: Laat de boter in een grote kookpan Bruin de boter in een grote kookpan.
Stap 3: Voeg het sesamzaad toe en bak nog 1 minuut mee.
Stap 4: Voeg de marshmallows toe en roer circa 5 minuten met een houten lepel tot de marshmallows gesmolten zijn.
Stap 5: Zet het vuur uit en voeg de sesamolie en een snuf zout toe.
Stap 6: Doe de gepofte rijst erbij en roer goed. Doe in een ovenschaal en duw aan. Laat 10 minuten afkoelen. Stort de snack op een snijplank en snijdt in vierkanten.