Koken met Hugo!

Feestelijke borrelhapjes: Indische saucijzenbroodjes, gefrituurde kaasballetjes en labneh met saffraan

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Feestelijke borrelhapjes: Indische saucijzenbroodjes, gefrituurde kaasballetjes en labneh met saffraan
RTL

Borrelhapjesinspiratie nodig voor een kerstborrels, nieuwjaarsreceptie of gewoon een gezellige 'zomaar-borrel'? Gevonden! Hugo maakte een feestelijke borrelplank met hapjes uit drie verschillende landen. Van een snackvariant van het Indische saucijzenbroodje, tot Colombiaanse gefrituurde kaasballetjes en labneh met saffraan. Dat worden smakelijke feestdagen!

Als eerste vind je de bereidingswijze van de Indische saucijzenbroodjes, vervolgens het recept voor de gefrituurde kaasballetjes en tot slot de labneh met saffraan.

Indische saucijzenbroodjes

  • 20 stuks
  • Bereiding: circa 20 minuten + 20 minuten oven

Ingrediënten:

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 500 gr. half-om-halfgehakt
  • 3-4 lente-uien
  • 40 gr. paneermeel
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2-3 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 2 theelepels komijnzaad

Extra nodig: bakplaat met bakpapier, bakkwast

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C (200°C hetelucht). Laat het deeg ontdooien.

Stap 2: Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de lente-uien fijn en voeg toe met het paneermeel, de specerijen, sambal en ketjap. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 3: Kneed goed door en gooi het deeg een paar keer in de kom, zodat je de lucht eruit slaat. 

Stap 4: Verdeel het gehaktmengsel in 20 gelijke delen en rol er 20 rolletjes van. 

Stap 5: Halveer het deeg en leg op de bakplaat. 

Stap 6: Leg op elk plakje bladerdeeg een gehaktrolletje.

Stap 7: Vouw het deeg eroverheen en druk vast met een vork (laat de uiteinden open).

Stap 8: Roer het ei los in een kommetje. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met komijnzaad.

Stap 9: Bak de saucijzenbroodjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.

Gefrituurde kaasballetjes - Buñuelos

  • Borrelplankgerecht circa 12 stuks
  • Bereiding circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 120 gr. maiszetmeel
  • 50 gr. tapiocameel (cassavemeel)
  • 180 gr. witte kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • Scheutje melk
  • Neutrale olie voor frituren

Extra nodig: pan voor frituren, thermometer, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Doe alles behalve de olie in een kom en meng tot een zacht deeg.

Stap 2: Maak balletjes van het deeg. Rol niet te lang anders wordt het deeg plakkerig door de hitte van je handen. 

Stap 3: Verhit de olie tot 165°C.

Stap 4: Frituur de deegballetjes in 3-4 minuten gaar en goudbruin.

Stap 5: Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

Labneh met saffraan 

  • Borrelplankgerecht 4 personen
  • Bereiding circa 10 minuten + 4 uur uitlekken

Ingrediënten:

  • ½ theelepel grof zeezout
  • 1 gr. saffraandraadjes
  • 400 gr. volle yoghurt
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • ½ granaatappel
  • Brood voor erbij 

Extra nodig: vijzel, zeef, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Vijzel de saffraan fijn met het zout en meng met de yoghurt. 

Stap 2: Bekleed een zeef met keukenpapier. Hang boven een kom en schenk de saffraanyoghurt erin. 

Stap 3: Dek af met een bordje en laat minstens 4 uur uitlekken in de koelkast.

Stap 4: Verdeel de uitgelekte yoghurt over een bord. Druppel de olie eroverheen. 

Stap 5: Tik de granaatappelpitten uit de granaatappel en strooi over de yoghurt.

Stap 6: Serveer met brood.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisReceptKokenKerstmisFeestdagen