Een groene salade met kip en chocoladebroodpudding als toetje

Heb je zin in een frisse salade met kip en eieren en een heerlijke chocoladebroodpudding als toetje? Dan ben je hier op de juiste plek! Hugo maakt deze twee gerechten snel en eenvoudig, het is nou eenmaal "makkelijke maandag". Heb je al trek? Bekijk dan snel het recept en de bijbehorende video hieronder!
Groene salade met kip en eieren
- Groentegerecht 4 personen
- Bereiding circa 25 minuten
Ingrediënten:
Salade
- 500 gr. broccoli
- 200 gr. doperwten
- 300 gr. tuinbonen
- 200 gr. snackkomkommers
- 4 eieren
- 2 kippendijfilets
- Zout en peper
- 1 bos basilicum
- 60 gr. zonnebloempitten
Dressing
- 125 ml crème fraîche
- 1 klein teentje knoflook
- ½ blikje ansjovis op olie
- 1 rode chilipeper
- ½ citroen
Extra nodig: brood voor erbij
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng een pan water aan de kook.
Stap 2: Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil en snijd de steel in stukken en kook in circa drie minuten beetgaar in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water, spoel ze koud af en laat alles uitlekken in een vergiet.
Stap 3: Kook de doperwten en tuinbonen twee minuten in het kokende water van de broccoli. Schep ze daarna uit de pan en spoel ze koud af. Dubbeldop de tuinbonen eventueel.
Stap 4: Kook de eieren zeven minuten in het kookwater van de broccoli. Spoel ze koud af en pel ze.
Stap 5: Sla met een vleeshamer of deegroller de kip wat platter tussen plasticfolie.
Stap 6: Kruid met zout en peper en bestrijk met olie.
Stap 7: Verhit de grillpan. Leg de kip in de pan en rooster aan beide kanten gaar.
Stap 8: Pel de knoflook. Pureer in een hakmolen of met de staafmixer de knoflook, crème fraîche, ansjovis, chili en sap van een halve citroen.
Stap 9: Scheur de basilicumblaadjes. Snijd de snack-komkommers in plakjes.
Stap 10: Rooster de pitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Stap 11: Snijd de kip in reepjes en halveer de eieren.
Stap 12: Verdeel de groenten, basilicum, kip en eieren over de borden en lepel de dressing erover. Bestrooi het geheel met de pitten.
Chocoladebroodpudding
- Nagerecht 6-8 personen
- Bereiding circa 40 minuten
Ingrediënten:
- ½ vanillestok
- 125 ml. slagroom
- 175 ml. volle melk
- 4 croissants
- 3 bolletjes/pistoletjes
- 2 grote eieren
- 50 gr. lichtbruine basterdsuiker
- Rasp van 1 sinaasappel
- 100 gr. pure chocolade-eitjes
- Poedersuiker voor bestuiven
- Vanille-ijs of kaneelijs
Extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze:
Stap 1: Plaats het rooster onder in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap met een mesje het vanillemerg eruit.
Stap 3: Verwarm in een steelpan de room met de melk en vanillemerg.
Stap 4: Snijd de croissants en broodjes in grove stukken.
Stap 5: Klop in een kom de eieren en de lichtbruine basterdsuiker door elkaar.
Stap 6: Boen en rasp de sinaasappelschil boven het eimengsel.
Stap 7: Voeg al kloppend geleidelijk het warme melkmengsel bij de eieren.
Stap 8: Doe de croissants en chocolade-eitjes in de ovenschaal en schenk het roommengsel er overheen. Druk iets aan, maar laat de bovenkant robuust.
Stap 9: Zet onder in de oven en bak de broodpudding in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 10: Haal de broodpudding uit de oven en bestuif met poedersuiker.
Stap 11: Serveer met een bol vanille- of kaneelijs.
